Arad: Telefonul Copilului este apelat zilnic de zeci de minori maltrataţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorii puşi în diferite situaţii de abuz, neglijare ori violenţe apelează, tot mai des, numărul 983, Telefonul Copilului.

Fie că au fost daţi afară din casă de propria mamă, ori au fost bătuţi cu sălbăticie de persoanele care le-au dat viaţă, minorii puşi în faţa unor astfel de situaţii au posibilitatea să reclame abuzul la „Telefonul Copilului”. La capătul celălalt al firului, specialiştii în domeniu încercă să remedieze situaţia şi să soluţioneze cât mai prompt cazurile expuse sau semnalate de aceştia.

Intervenţii de urgenţă

În situaţia în care abuzul semnalat este unul grav şi pune în pericol viaţa minorului, o echipă mobilă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASP) din Arad se va deplasa la domiciliul copilului şi va demara o anchetă.

„Echipa mobilă intervine imediat ce consilierul care receptează apelul stabileşte că este vorba despre o situaţie de urgenţă definită prin punerea în pericol a vieţii copilului prin abuz, neglijare şi exploatare grave”, a declarat inspectorul Angelica Stana din cadrul DGASPC Arad. Echipa mobilă, se deplasează în teren pentru evaluare şi intervenţie în situaţiile de urgenţă. Copilul a cărui viaţă este pusă în pericol prin abuz, neglijare sau exploatare este plasat de urgenţă într-un mediu sigur.

Sute de sesizări pe an

Nu numai minorii folosesc această linie telefonică. “Au fost sesizări şi din partea spitalului, poliţiei, şcolii ori a persoanelor fizice. Primim 300 - 400 de reclamaţii pe an la acest telefon”, a explicat inspectorul Angelica Stana.
Problemele sesizate sunt dintre cele mai diverse, începând cu cazurile de abuz fizic, abuz sexual, neglijare, exploatare, până la fugă de acasă, certuri între părinţii care se află în divorţ ori conflicte între vecini.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite