Arad: Ramona Rusu, pasionată de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 22 de ani, Ramona Rusu face concurenţă bărbaţilor. Cunoaşte tot ce trebuie să ştie un bărbat la o maşină, poate chiar mai mult. Asta pentru că, de mică, Ramona „distrugea” maşinile vecinilor.

„Când aveam eu patru, cinci anişori, toţi vecinii fugeau de mine când ieşeam afară cu părinţii. Îmi plăcea să stric tot la maşini. Umblam la piese sub capotă şi mă pasiona absolut orice accesoriu de maşină”, şi-a adus aminte tânăra.
La acea vreme majoritatea arădenilor aveau Dacii. Ramona reuşea într-un mod sau altul să le meşterească. Scotea diferite piese, sau chiar le dezasambla, iar mai apoi le lega cu sârmă.

Pasiune neereditară
Surprinzător, Ramona nu a moştenit această pasiune de la nimeni din familia ei. Ba mai mult, tatăl şi mama sa nu sunt deloc interesaţi de acest domeniu. „Nu pot spune că e o pasiune ereditară, ai mei nu lucrează în domeniu şi nu sunt interesaţi de maşini. În schimb, de când mă ştiu eram curioasă să aflu ce se află sub capota unei maşini”, a mai adăugat Ramona.
De-a lungul anilor, tânăra a început să se intereseze tot mai mult de maşini, motocilete, scutere şi ATV-uri. Internetul şi revistele de specialitate erau la ordinea zilei în timpul liceului, bineînţeles, pe lângă orele de la şcoală.

A investit 20.000 euro în maşina ei
Îi plăcea să studieze fiecare model nou de maşină apărut. Imediat după ce a împlinit 18 ani, cum era de aşteptat, tânăra a făcut şcoala de şoferi. De aici a început aventura ei în tuning. Şi-a cumpărat un Ford Probe şi, fără să stea foarte mult pe gânduri, l-a transformat în totalitate. „Acum patru ani mi-am cumpărat maşina de care în prezent sunt foarte mândră. Când am cumpărat-o era într-o stare jalnică. Mai nimic nu mergea pe ea, alţii se gândeau să o ducă la casat însă eu am ales să o tunez”, a spus Ramona.
Aşa se face că maşina antică şi de demult, s-a transformat acum într-o adevărată vedetă. Suspensii sport care se declanşează la comandă, genţi şi spoiler unicat, muzică de calitate cu mulţi watti, toate fac parte din modificările realizate de Ramona.
„Nu am socotit niciodată cât am investit în piese şi accesorii. Cred că totul ajunge undeva la 20.000 euro, dar nu mă interesează. Lumea mea sunt maşinile şi asta spune tot. Cât timp o să trăiesc o să investesc în ele”, a adăugat Ramona. În viitor, tânăra se gândeşte să-şi modifice şi interiorul Fordului, unde are de gând să investească aproximativ 2.000 de euro. „Am să schimb tot bordul, muzica, şi tot ce ţine de estetica interioară a maşinii. Am căutat câteva modele şi am găsit ceva ce mi-a plăcut”, a încheiat Ramona.

Întrebări  şi răspunsuri
Cu ce te mai ocupi în afară de tuning ?
Am deschis în Arad şi un magazin de piese auto. Tot timpul din lume mi-l dedic maşinilor şi cred că asta voi face şi în următorii ani. Poate după 30 de ani o să vreau să practic meseria pe care am studiat-o în timpul facultăţii: psihologia copiilor.

Ai de gând să-ţi mai îmbunătăţeşti maşina ?
Da, am de gând să o fac cât mai performantă deoarece pentru mine această pasiune mă ţine în viaţă, metaforic vorbind. În viitor o să-mi achiziţionez probabil şi alte maşini pe care să le tunez.

Ce-i place
„Maşinile, maşinile, maşinile şi nimic altceva”, a spus foarte sigură pe ea Ramona. Tinerei îi place să îşi transforme autoturismul personal astfel încât să-şi surprindă mereu prietenii.

Ce nu-i place
Nu-i place să piardă vremea de pomană. Cât e ziua de lungă lucrează la câte o maşină. „De dimineaţa până seara sunt în stare să meşteresc la maşină. Timpul pierdut nu e pe placul meu”, a mai mărturisit Ramona.

Profil
Născută - 26.05.1986, Cluj
Educaţie - Facultatea de Psihologie Arad
Familie - necăsătorită

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite