Arad: Pilot vinovat de accidentul de la Şiria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă care a analizat cauzele prăbuşirii avionului ultralight, incident care s-a petrecut la începutul lunii aprilie, a stabilit că vina îi aparţine pilotului. „Din datele

Comisia de anchetă care a analizat cauzele prăbuşirii avionului ultralight, incident care s-a petrecut la începutul lunii aprilie, a stabilit că vina îi aparţine pilotului. „Din datele preliminare rezultă că vinovat de producerea accidentului este pilotul avionului, care a fost surprins la înălţime mică cu soarele în faţă.

Pilotul se pregătea de aterizare şi a fost orbit de soarele care era la apus“, a declarat Marinel Chevereşan, membru în comisia de anchetă. Pilotul a plătit 6.100 lei companiei Enel, pentru pagubele produse, care constau în ruperea liniilor de medie tensiune. Aparatul de zbor aparţine unei persoane private, care, în 5 aprilie, a efectuat un zbor de agrement. Pilotul este membru al Aeroclubului din Şiria, iar când a avut loc accidentul era singur în avion, el fiind rănit uşor în urma incidentului.


Primarul localităţii Şiria, Valentin Bod, declara la vremea respectivă că pilotul a încercat o aterizare forţată, după ce s-a oprit motorul aparatului de zbor, însă avionul s-a agăţat de firele de înaltă tensiune şi s-a prăbuşit pe calea ferată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite