Arad: Patru mame şi şase copii cazaţi la Centrul Maternal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, în Centrul Maternal din Arad sunt asistate patru mame cu şase copii. De cele mai multe ori, aici ajung mamele predispuse să-şi abandoneze copilul.

Sărăcia, lipsa sprijinului din partea familiei, ori lipsa educaţiei, le aduc la disperare şi le determină pe tinerele mame să recurgă la diverse metode pentru a-şi abandona copilul. „Centrul Maternal funcţionează în cadrul serviciului îngrijire de tip rezidenţial în domeniul protecţiei copilului. Centrul Maternal este un serviciu de protecţie materno-infantilă care asigură copilului dreptul de a-şi păstra relaţiile familiale şi oferă mamei în dificultate suportul necesar pentru a-şi asuma exercitarea drepturilor şi îndatoririlor ce-i revin faţă de copil”, a declarat Angelica Stana, inspector în cadrul DGASPC Arad.
De acest serviciu pot beneficia cuplul mamă-copil, cu vârsta între 0-2 ani, aflat în dificultate sau cu risc ridicat de separare a copilului de mamă. Obiectivele Centrului Maternal sunt prevenirea separării copilului de mamă şi pregătirea părinţilor pentru a face faţă nevoilor copilului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite