Arad: Patronii arădeni şi maghiari strâng rândurile în faţa crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii din Arad şi din judeţul maghiar Bekes continuă seria întâlnirilor cu scopul de a găsi soluţii de supravieţuire pe timp de recesiune.

În condiţiile în care tot mai multe firme mici şi mijlocii supravieţuiesc tot mai greu din cauza lipsei comenzilor, reprezentanţii acestora din Arad şi judeţul maghiar Bekes şi-au dat întâlnire la Arad încercând să lege parteneriate transfrontaliere. „Se doreşte găsirea unui mod în care să fie constituite parteneriatele de afaceri, astfel încât să apară avantaje care să ducă la creşterea eficienţei şi a competitivităţii IMM-urilor“, a declarat Mihaela Breaz, managerul proiectului cu tema „Instrumente de parteneriat pentru acces pe piaţa UE”.

În cadrul întâlnirii a mai fost abordată importanţa colaborării pentru a se facilita accesul la finanţarea europeană şi găsirea unor soluţii cu ajutorul cărora să fie depăşit momentul crizei actuale. Numărul participanţilor la acest eveniment a fost peste limita aşteptărilor. Din partea maghiară au participat 34 de persoane, iar din partea română 63 de persoane, reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi invitaţi de la instituţiile abilitate de pe plan regional din judeţele Arad şi Bekes.

Conferinţa a fost organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, filiala Arad, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie  şi Agricultură Bekes, din Ungaria, Asociaţia de Municipalităţi pentru Dezvoltare Regională din Békés-ul Central şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite