Arad: PORTRET / Daniel Gabor vopseşte maşini de la 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Daniel Gabor vopseşte maşini de la 14 ani
Arad: PORTRET / Daniel Gabor vopseşte maşini de la 14 ani

În zece ani de activitate a reuşit să vopsească mii de vehicule şi să-şi mulţumească toţi clienţii. A învăţat meseria de la tatăl lui şi nu se vede făcând altceva.

Profil

Nascut. 12.05.1985, Arad.
Studii. Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad.
Familie. Necăsătorit

I-a plăcut de mic copil să meşterească maşinile de jucărie pe care le primea de la părinţi. După doar câteva zile, Dani le desfăcea roţile şi se gândea cum să le dea o altă înfăţişare. Tatăl lui avea deschisă încă de atunci o vopsitorie auto. „Încă de când eram mic îmi plăcea să-l urmăresc pe tata cum repara maşinile. Eu le meşteream pe cele de jucărie. La 14 ani însă am devenit oficial ucenicul tatălui meu, iar la 15 ani am vopsit prima maşină singur”, îşi aduce aminte Daniel Gabor.

A recondiţionat un BMW din 1965

Un alt profesor care l-a învăţat pe Dani să devină un profesionist şi faţă de care tânărul îi va rămâne veşnic recunoscător este Alexandru Kughelmann. „Alexandru a fost un angajat al tatălui meu. El a avut multă răbdare cu mine şi m-a învăţat mai toate secretele acestei meserii. Atât lui, cât şi tatălui meu, o să le rămân veşnic recunoscător”, a spus tânărul vopsitor. Daniel spune că în cei zece ani de activitate a vopsit mii de maşini, care mai de care mai sofisticate. Cea mai grea comandă a fost a unui arădean cu un BMW din anul 1965. „Aproape două luni de zile am lucrat pe această maşină, pentru că era foarte veche şi într-o stare jalnică. Dar, a meritat tot efortul pentru că la sfârşit a ieşit una dintre cele mai frumoase maşini din oraş. Am recondiţionat-o în totalitate şi am vopsit-o roşie. A fost senzaţie”, mărturiseşte Dani.

Tânărul arădean se pricepe şi la tinichigerie. A învăţat să peticească maşinile pentru că majoritatea clienţilor vin cu autoturismele lovite la el. „Am foarte mulţi clienţi care vin cu maşinile şifonate pentru vopsit. Atunci trebuie să le şi repar, de aceea am învăţat şi tinichigerie. Îmi place, dar tot mai mult ador să vopsesc”, adaugă tânărul arădean.

Daniel Gabor spune că să lucrezi cu oamenii este cea mai grea meserie. El e de părere că e greu să le facă pe plac la toţi, însă dacă îşi vede clienţii fericiţi, el este şi mai încântat. Tânărul lucrează la atelierul tatălui său de dimineaţă până seara. „E o meserie frumoasă, mai ales că o practic din plăcere. E important să faci ceea ce-ţi place dacă vrei să îţi iasă totul ca la carte”, a punctat Daniel Gabor.

Tânărul îşi aduce aminte că cea mai colorată maşină care a ieşit din mâinile lui a fost un BMW şeptar. Clientul acestui autoturism l-a rugat să-i transforme maşina în totalitate şi să o vopsească în cel puţin trei culori. „A ieşit o super-maşină. Clientul abia că a mai recunoscut-o când a venit după ea”, a încheiat tânărul vopsitor.

Intrebări şi răspunsuri

Cât se câştigă din vopsitorie?
Nu pot să mă plâng. Sunt săptămâni în care avem foarte mult de lucru, însă sunt şi perioade moarte, ca în orice domeniu. E important că lucrez pentru mine, îl am pe tata un bun exemplu şi asta contează cel mai mult.

Ce calităţi trebuie să aibă un vopsitor auto?
În primul rând, răbdare. De asemenea, să fie migălos în ceea ce face. Nu în ultimul rând, vopsitorul trebuie să fie serios, să–şi facă datoria aşa cum scrie la carte. Dacă ştie că trebuie să facă un lucru într-un fel, musai să iasă aşa, altminteri îşi face singur reclamă proastă şi nu-l mai caută clienţii.

Ce-i place

Daniel a mărturisit că îi place să călătorească, să-şi petreacă timpul liber în natură şi să meargă la pescuit. „Îmi place să merg la pescuit cât se poate de des. Pot spune că e a doua mare pasiune a mea. În weekend-uri încerc să nu îmi fac de lucru şi plec la pescuit”, spune vopsitorul.

Ce nu-i place

Tânărul arădean a spus că nu suportă minciuna şi nu îi place atunci când clienţii lui sunt neserioşi. „Atâta timp cât eu lucrez cu seriozitate şi mă ţin de cuvânt când trebuie să termin o maşină într-un anumit interval, am pretenţia ca şi oamenii cu care lucrez să fie la fel”, a concluzionat Daniel Gabor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite