Arad: Olimpiada pe ţară despre cele sfinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpiada naţională de religie a început, în această dimineaţă, cu o binecuvântare episcopală, în catedrala ortodoxă veche.

„Crema“ liceelor vocaţionale teologice, 160 de elevi din toată ţara, concurează după ce episcopul ortodox Timotei Serviciu a ţinut o slujbă.

Înainte de a-şi etala cunoştinţele, seminariştii şi elevii concurenţi, au fost binecuvântaţi de Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, la catedrala ortodoxă veche.
Probele scrise au loc la Seminarul Teologic Ortodox Liceal Arad. În acest an, în premieră, au participat la olimpiadă elevi de clasa a IX-a şi a X-a care au susţinut probe din Vechiul Testament, respectiv Noul Testament.
Elevii claselor a XI-a au trebuit să demonstreze că sunt aşi la Istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar cei din clasele a XII-a s-au întrecut la Dogmatică ortodoxă. „Vom încerca să oferim oaspeţilor noştri zile plăcute, îmbinând evenimentele liturgice şi festive specifice unei astfel de competiţii cu caracter naţional cu activităţi de loisir”, a susţinut profesorul Florin Sirca, inspector şcolar de Religie.

Program
Concurenţii vor vizita trei mănăstiri din judeţul Arad

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite