Arad: Nemulţumiri la exproprierile pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională va aloca pentru exproprieri suma de 31 de milioane de euro pentru autostrada Vestului.

Valoarea medie a unui hectar de teren va fi de peste 670 de mii de euro. Cu toate acestea există mulţi proprietari de terenuri care susţin că evaloarea proprietăţilor s-a făcut incorect. Asta, pentru că oamenii au descoperit că există terenuri vecine care au fost evaluate diferit. De asemenea, proprietarii s-au arătat revoltaţi că statul a calculat sumele la un curs de 3,6 lei pentru euro, când cursul real este la 4,3 lei.

Proprietarii nemulţumiţi cu sumele primite vor putea acţiona în judecată statul pentru a obţine bani mai mulţi. Printre cei care urmează să fie despăgubiţi de stat pentru terenurile pe care le vor pierde din cauza construcţiei autostrăzii se numără secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, şi soţia acestuia, viceprimar al municipiului Arad. Ei vor rămâne fără două parcele, una de 3.851 metri pătraţi, iar una de 3.346 metri pătraţi, şi vor rămâne cu o parcelă de 2.803 metri pătraţi în apropierea autostrăzii. Eusebiu Pistru a declarat că la data când a cumpărat terenul nu ştia că prin acea zonă va fi construită autostrada. „Am cumpărat terenul în martie 2007 pentru construcţia celei de-a doua reprezentanţe Ford. Terenul acesta nu era blocat la Cartea Funciară şi nu ştiam că va fi prins în traseul autostrăzii. Abia în octombrie 2007, când am început demersurile pentru construcţia showroom-ului am aflat că terenul este blocat în Cartea Funciară“, a declarat Eusebiu Pistru.

El a mai adăugat că va primi de la statul român aproximativ 20 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, ceea ce nu reprezintă o afacere, pentru că terenul este mult mai valoros. „Faţă de preţul cu care l-am cumpărat îmi mai rămân ceva bani. Nu voi constesta preţul“, a mai declarat Pistru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite