Arad: Miting aviatic în comuna arădeană Şiria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de zbor s-au adunat, în această dimineaţă, pe dealurile Şiriei, unde au luat prima doză de adrenalină din anul 2009.

Evenimentul a adunat la start sute de participanţi din toată ţara dar şi din Ungaria, Austria, Cehia şi Slovacia.  Mitingul aviatic este organizat de Aeroclubul României, Federaţia Aeronautică Română, Primăria şi Consiliul Local Şiria şi Aeroclubul Charlie Bravo. Vor evolua avioane de acrobaţie Zlin, IAR 46, planoare. Au loc lansări de paraşutişti şi se va zbura cu un avion ULM, cu motodelta şi paramotorul. “Au venit participanţi din toată ţara şi din străinătate. Sperăm să ofere un spectacol aerian de neuitat şi să plece cu amintiri frumoase de la Şiria”, a declarat Valentin Bot, primarul comunei Şiria.

Printre concurenţi se află şi membrii lotului naţional de parapantă al României, care vin, în fiecare an cu plăcere la Şiria, unde susţin că există curenţi de aer foarte buni. De altfel, în luna iunie, tot de pe dealurile Şiriei, parapantiştii îşi vor lua zborul în cadrul Campionatului Naţional de Parapantă 2009.

Localnicii sunt încântaţi

Spectacolul aviatic de la Şiria va scoate din case sute de oameni din comună dar şi din localităţile apropiate. Aceştia susţin că e o mândrie pentru localitatea lor că este vizitată de atâţia pasionaţi de zbor.

„În fiecare an am venit să vedem mitingul aviatic. E foarte bine că se organizează aşa ceva la noi. E un eveniment unic şi place mai ales copiilor”, a declarat Aurica Lucaci.  Un alt tânăr a mărturisit că ar fi bine să se facă mai multe acţiuni de informare a tinerilor cu privire la aceste activităţi, pentru ca astfel să fie atraşi spre zbor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite