Arad: Mihaela Bogdan aranjează femei în culori şi umbre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Bogdan este una din cosmeticienele care ştiu să pună în valoare frumuseţea feminină şi să ascundă unele din defectele vârstei.

Profil
Născuta - 24.10.1979
Educaţie - Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad şi cursuri de specialitate la Eurotraining Arad
Experienţă - Cosmeticiană
Familie - Căsătorită

Discuţiile despre cosmetică, tendinţe în machiaj şi frumuseţe se pot prelungi ore în şir atunci când o întâlneşti pe Mihaela. O fată simplă şi modestă care radiază de fericire atunci când îţi explică cum te poţi menţine frumoasă.

Revistele second hand, primul profesor

Pentru Mihaela cosmetica nu numai că reprezintă jobul ei de bază ci şi una dintre cele mai mari pasiuni. De când se ştie a fost interesată de aspectul fizic. Îi plăcea să se aranjeze, să arate tot timpul bine. O urmărea pe mama ei cum se pensa şi cum se machia, iar la vârsta de 12 ani s-a hotărât să se penseze singură.

„Aveam doar 12 ani când m-am pensat prima oară, iar cu machiatul am început din liceu. La acea vreme nu existau reviste de cosmetică, aşa că mama mea îmi cumpăra tot felul de ziare şi reviste second hand dintr-o tutungerie din Arad. În ele găseam modele de sprâncene, machiaje şi alte secrete legate de cosmetică”, povesteşte tânăra cosmeticiană.

Tatăl a ajutat-o să devină cosmeticiană

A absolvit liceul cu profil de design, după care a studiat estetica şi s-a înscris la mai multe cursuri de specialitate pe acest domeniu. La început îşi cumpăra produse cosmetice strict pentru ea. „Eram foarte atentă la detaliile machiajelor. Încercam diferite culori pe mine, mă machiam pentru diferite ocazii şi investeam foarte mult în produse. Părinţii mei au observat pasiunea mea pentru cosmetică şi au considerat că ar fi bine să mă apuc de această meserie. Chiar tatăl meu m-a înscris la cursul de cosmetică”, ne-a mai spus Mihaela.

După opt luni de curs, Mihaela şi-a găsit de lucru într-un salon de înfrumuseţare din Arad, unde şi în prezent îşi desfăşoară activitatea. „Salonul şi fetele cu care lucrez sunt a doua mea familie. Nu mă văd făcând altceva. Îmi ador meseria şi cred că mi se potriveşte de minune”, a mai adăugat cosmeticiana.

Se poartă machiajele colorate

După spusele Mihaelei, fetele vin cel mai des la pensat, machiajele sunt la mare căutare în sezonul cald, când au loc mult mai multe evenimente.

„În această vară se poartă machiajele pastel şi cele foarte colorate. Mult verde, albastru, dar aceste culori nu se potrivesc la toată lumea. Ziua e indicat să ne machiem foarte natural: puţin fond de ten, pudră în obraji, un gloss şi rimel. E necesar să ne machiem şi sprâncenele. Multe fete nu înţeleg ce înseamnă asta. Adică să le conturăm puţin cu un creion special de sprâncene, să le pieptănăm dacă sunt rare şi să le fixăm cu un gel sau rimel incolor”, ne-a mărturisit Mihaela.

Tânăra e de părere că trebuie să arătăm cât mai natural, indiferent de ce sfaturi ne dau designerii. „Un look natural şi fresh este ideal în orice perioadă a anului. Nu sunt adepta tatuajelor sau a machiajelor foarte stridente care te fac să araţi ca o păpuşă”, a mai adăugat Mihaela.

Întrebări şi răspunsuri

Ce sfaturi le-ai da adolescentelor în materie de machiaj?
Să înveţe măcar lucrurile elementare, adică să nu adoarmă cu tenul machiat. Să se spele pe faţă fără săpun, neapărat să folosească o loţiune tonică fără aclool, primăvara şi vara să folosească creme hidratante specifice tipului de ten, iar iarna creme nutritive. Doamnelor trecute de 28 de ani le recomand să înceapă să folosească o gamă de produse antiîmbătrânire.

Financiar eşti mulţumită de ceea ce faci?
Deşi totul a început dintr-o pasiune, trebuie să recunosc că şi câştigurile sunt pe măsură. Am investit destul de mult la început, dar nu îmi pare rău.

Ce-i place

Să facă sport, aerobicul pe care îl şi practică. Mihaela e o fire foarte veselă, aşa că adoră să zâmbească. Dansul se numără şi el printre pasiunile ei, mai precis îi place să danseze rumba. „Căţeluşa mea Dolly e lumina ochilor mei, un pinscher pitic pe care o ador”, a spus Mihaela.

Ce nu-i place
„Nu suport bârfele şi minciuna. Mă feresc de oamenii prefăcuţi şi prefer să stau deoparte şi să nu mă pronunţ dacă am de-a face cu ei”, a încheiat cosmeticiana.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite