Arad: Liceenii au dansat pentru Guiness Book

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de liceeni au dansat, în sincron, cu 27 de mii de tineri din 10 ţări în cel mai amplu dans sincronizat din lume.

În piaţa Operei din Timişoara s-a dansat timp de opt minute pe muzica lui Johan Strauss. Fete  în portocaliu cu umbreluţe albe, s-au prins la braţ cu băieţi în negru, pentru a dansa cadrilul din opereta Liliacul. În acelaşi timp, în alte 60 de oraşe europene, peste 26 de mii de tineri făceau acelaşi lucru. Au încercat să doboare recordul mondial pentru cel mai mare dans sincronizat. Evenimentul face parte din ,,Parada absolvenţilor de liceu”, din cadrul manifestaţiei tradiţionale europene ,,Dance with Europe”.

Cu aceasta ocazie sunt sărbătoriţi toţi absolvenţii de liceu din întreaga lume. ,,Dansul acesta reprezintă bucurie, solidaritate, frumuseţea anilor tinereţii”, a spus Vera Arsin, organizatoare. Tineri de la Colegiul Bănăţean, Loga, Bela Bartok şi Dositei  Obradovici, patru licee cunoscute din Timişoara, s-au pregătit timp de aproape două săptămâni să doboare recordul stabilit tot de ei anul trecut: 28 de mii de participanţi. Au avut o coregrafie făcută de unul dintre organizatorii evenimentului din Slovenia, pe care au respectat-o cu sfinţenie.

Nu s-au adunat suficienţi dansatori

La această ediţie a ,,Paradei absolvenţilor de liceu” au participat puţin sub 27 de mii de dansatori din Europa de Est. Liceenii care au dansat în acest an au fost dezamăgiţi că nu au reuşit să se adune suficienţi tineri.

,,A fost frumos şi bine organizat. Păcat că nu am doborât recordul. Suntem puţin dezamăgiţi.”, a spus Bogdan Pîrvu, elev de liceu. Partenera lui de dans, a fost bucuroasă că totul a mers ca pe roate. ,,A ieşit foarte bine, mai bine decât ne aşteptam”, a spus Loredana Gavrilă. Organizatorii au fost încântaţi de faptul că lucrurile au ieşit bine şi au uitat repede de record.

,,Nu recordul este important. Foarte important este că ne-am simţit bine  şi că suntem o forţă, noi cei tineri”, a întărit Vera Arsin. La ora 13 fix, din Slovenia s-a dat starul oficial pentru începerea dansului. După dansul oficial, liceenii şi organizatorii i-au prins în joc şi pe spectatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite