Arad: Jandarmii pregătesc măsurile din timpul alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Jandarmii pregătesc măsurile din timpul alegerilor
Arad: Jandarmii pregătesc măsurile din timpul alegerilor

Premergător şi pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, în perioada 05-07.06.2009,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad acţionează pentru buna desfăşurare a acestora, atât prin adoptarea unor măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică cât şi prin paza şi protecţia unor secţii de votare din judeţ.

Premergător desfăşurării alegerilor, pe lângă măsurile adoptate pe timpul manifestărilor cu caracter electoral, jandarmii executa misiuni de pază, protecţie şi securitate a buletinelor de vot şi a materialelor necesare desfăşurării procesului electoral pe timpul transportului către secţile de votare de pe teritoriul judeţului Arad..

În ziua de 7 iunie a.c., 160 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană, precum şi la un număr de 44 de secţii de votare din care 28 în Arad, 3 în com. Vladimirescu, 2 în Pecica, 2 în Chişineu-Criş, 2 în Ineu, 3 în Sebiş, 2 în Gurahonţ şi 2 în Lipova.

Concomitent cu executarea misiunilor permanente ale inspectoratului, 50 de jandarmi organizaţi în patrule de ordine publică, echipaje auto, rezerve de intervenţie, vor menţine ordinea şi siguranţa publică, fiind pregătiţi să intervină în cazul producerii unor fapte antisociale în apropierea secţiilor de votare.

Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea producerii oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiţii de siguranţă a dreptului la vot, pentru împiedicarea desfăşurării oricărei activităţi care ar putea influenţa opinia alegătorilor şi vor urmări respectarea prevederilor legale în acest sens.

 Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 25.02.2009, ofiţerii şi subofiţerii jandarmi pot să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni contravenţionale pentru faptele care constituie contravenţii la Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite