Arad: Internetul pune praful în biblioteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Internetul pune praful în biblioteci
Arad: Internetul pune praful în biblioteci

Într-un secol în care tehnologia IT oferă orice fel de informaţie, o instituţie culturală precum biblioteca s-a şters demult din procesorul tinerilor.

Foarte puţini elevi mai sunt interesaţi de un abonament la bibliotecă. Începând de la cursuri, opere de artă, dicţionare on-line, referate şi chiar lucrări de licenţă, absolut orice a devenit la îndemână, cu un simplu click. Potrivit bibliotecarilor, internetul a reuşit să înlocuiască în foarte scurt timp aceste instituţii.

Vin la bibliotecă pentru o notă de 10

Tinerii se rătăcesc într-o bibliotecă doar când sunt trimişi de la şcoală, în schimbul unei note bune. „Dacă în urmă cu aproximativ cinci ani de zile, stăteau elevii la rând pentru a-şi scoate un roman, o nuvelă sau o carte de poezii, astăzi trec zile în şir până să vină vreun tânăr să întrebe de o carte. Motivul este clar: internetul. Ei pot găsi orice material didactic, doar accesând câteva site-uri. Copiii ne mai vizitează în cazul în care sunt trimişi de la şcoală pentru o notă de 10 la Limba Română. Nici măcar micuţii din clasele primare nu ne mai terc pragul la fel de des cum o făceau în anii trecuţi”, spune Ramona Blaga, bibliotecar.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite