Arad: Grătarele şi berea de 1 Mai, înghesuite printre maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii au ieşit cu mic cu mare din case de 1 Mai hotărâţi să se relaxeze în acest sfârşit de săptămână.

Fie că au mers la ştrand, la pădure, la casa de la ţară sau au dat o fugă până la Moneasa, arădenii s-au simţit bine în prima zi a lunii mai.

Cea mai căutată şi potrivită locaţie pentru petrecerea zilei de 1 Mai este, în fiecare an, Pădurea Ceala. Sute de arădeni au ales această oază de linişte departe de zgomotul oraşului, unde au pregătit grătare, au jucat fotbal, volei şi au ascultat muzică. „În fiecare an de 1 Mai venim la pădure. Aşa se petrece 1 Mai la iarbă verde de ani de zile. Cu mici, bere şi aer curat“, a declarat Anca Schneider, o arădeancă în vacanţă.

Pensionarii, la Ştrandul Termal

Nici vârstnicii nu au stat acasă în această zi. Ei au venit de dimineaţă la Băile termale ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), unde au rămas până seara. În cadrul băilor, membrii CARP beneficiază de patru bazine, din care unul acoperit cu apă termală, un pavilion cu vane individuale pentru tratament, saună umedă cu abur şi salon de masaj. Garderoba şi paturile de plajă sunt gratuite. Cei care doresc tratamente au la dispoziţie infiltraţii ale ţesutului moale, puncţii, ionizări, curenţi diadinamici, ultrasunete, dar şi magnetoterapie sau laserterapie. Staţiunea Moneasa a fremătat în ritmul paşilor primilor turişti veniţi pentru un week-end la poalele munţilor Codru Moma. Sătui de agitaţia din oraş aceştia au scos din buzunar nişte bani, dar s-au arătat mulţumiţi pentru că au avut parte de linişte, aer curat şi multă relaxare.

Aer cu ioni la Moneasa

Hotelierii au pregătit pachete speciale de 1 Mai. Un sejur de trei nopţi de cazare cu demipensiune ajunge, în medie, la 300 de lei de persoană. „La Moneasa e un aer extraordinar şi preţurile sunt pentru toate buzunarele“, a spus arădeanca Edita Marcu. Vremea bună şi timpul liber i-au adus în staţiune şi pe pasionaţii de off-road, pentru două zile de competiţii pline de adrenalină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite