Arad: Electrocasnicele părăsesc oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Aradului începe să arate dezolant, după ce tot mai multe spaţii comerciale, care adăposteau mărci cunoscute s-au închis.

Dacă în urmă cu un an de zile multe dintre spaţiile comerciale aflate pe Bulevardul Revoluţiei erau ocupate de magazine de electronice şi electrocasnice, situaţia s-a schimbat dramatic în ultimele luni.

Zilele trecute, şi ultimul magazin de acest tip a părăsit spaţiul pe care îl ocupa în zona centrală, mai exact lângă Biserica Catolică. Fie că este vorba despre lanţuri locale sau lanţuri naţionale, foarte vizibile şi cunoscute, acestea au decis închiderea magazinelor din centru şi mutarea în centrele comerciale aflate la ieşirile din oraş. Astfel, Flanco, Domo sau Altex şi-au ales ca şi noi gazde hypermarketurile de la ieşirea spre Nădlac sau spre Deva, dar şi în centrul comercial care a fost ridicat în locul fostului stadion CFR.

Gata cu creditul doar cu buletinul

„Una dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpinam în centru era cea a aprovizionării. Camioanele cu marfă abia găseau loc de parcare. În plus, şi clienţii aveau probleme să găsească loc de parcare pentru a încărca o combină frigorifică, de exemplu. Chiriile din zona centrală sunt încă destul de mari. S-a demonstrat că oamenii preferă să vină în hypermarketuri”, a declarat Margareta Szall, reprezentant vânzări.

Totodată, patronii acestor magazine recunosc că volumul vânzărilor a scăzut drastic, în primul rând din cauza condiţiilor de creditare dure. „Dacă anul trecut dădeam la grămadă marfa pe credite, în două, trei zile, cu foarte puţine acte, acum acest lucru nu mai e posibil”, a precizat Miruna Gabor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite