Arad: Două TIR-uri cu ţigări de contrabandă descoperit la vama Vârşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut, în vederea confiscarii, aproape 6.000 de pachete de tigari, în valoare totală de  peste 40.700 de lei, ascunse într-un TIR pentru contrabandă în zona Schengen.

Poliţia de Frontieră din vama Vârşand a descoperit, acum câteva ore, mii de pachete de ţigări de contrabandă în două TIR-uri care aveau ca destinaţie zona Schengen.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vârşand,  s-a prezentat pentru iesirea din ţară, conducând un automarfar marca „Daf”, înmatriculat în Turcia, cetateanul turc Emin D. Câteva ore mai târziu s-a prezentat la iesirea din tara, conducând automarfarul marca „Volvo”, cetateanul român Mihail S., în vârsta de 49 ani. Ambii şoferi încercau să scoată din ţară ţigări de contrabandă.

Le-a ascuns printre umeraşe
"Cu ocazia efectuarii controlului asupra compartimentului de marfa al autovehiculului marca „Daf”, politistii de frontieră români au descoperit 160 pachete tigari ascunse la roata de rezerva si nedeclarate. În cel de-al doilea caz, tigarile (5.750 pachete) erau ascunse în interiorul automarfarului printre cutiile cu umerase, marfă declarată legal care urma să ajungă la o societate comerciala din Italia", a informat Poliţia de Frontieră din judeţul Arad. Barbatii au declarat ca au achizitionat ţigările din România şi Turcia cu intentia de a le valorifica în Spaţiul Schengen.

Au luat doar amenzi
Cei doi cetateni, român si turc, nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru ţigări,  acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor doi li s-a aplicat o sancţiune contraventională în valoare de 1.000 de lei fiecare. Valoarea tigarilor confiscate este de 40.760 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite