Arad: Criza, sănătate curată pentru arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până nu demult, taxiul, autobuzul sau tramvaiul erau cele mai cotate mijloace de transport, în prezent arădenii preferă să meargă la serviciu pe jos.

Din lipsă de bani, cei mai mulţi arădeni au uitat ce înseamnă să meargă cu taxi sau transportul în comun. Cu toate că tarifele au rămas aceleaşi de câteva luni, 1.6 lei pentru un kilometru, prea puţini călători îşi permit să se urce într-un taxi şi să meargă la serviciu.

„Nu merită să dau atâţia bani, cu toate că într-adevăr, e mult mai comod să merg cu maşina. În Arad se şi circulă greu, din cauza lucrărilor de modernizare, mai ales la orele de vârf, iar pe un traseu de doar trei km de exemplu, aş da pe puţin şapte lei, cu tot cu pornire şi staţionări la semafoare”, ne-a spus Cristina Morar, din Arad. La rândul său, Mircea Bun, elev în clasa a Xi-a a susţinut că odată cu venirea primăverii va merge la şcoală cu bicicleta. Astfel, banii daţi pe abonamentul de tramvai îi va folosi la ieşirile cu colegii.

„Dacă pot să economisesc banii de abonament o fac. O să am nevoie de ei, la ştrand. A scăzut şi numărul utilizatorilor transportului în comun. „Biletul de tramvai costă 1.5 lei. Trebuie să iei două călătorii dacă ieşi în oraş. Aşa că ieşim mai rar sau mergem pe jos”, a spus Graţiana Marcu.

Medicii le recomandă arădenilor să meargă cât mai mult pe jos pentru că mişcarea este benefică pentru sănătate.
Paradoxul taximetriştilor

Paradoxal este că, în ultima perioadă, tot mai mulţi arădeni se apucă de taximetrie. „Pe zi ce trece tot mai mulţi şoferi se angajează taximetrişti. Firmele de taximetrie din Arad fac zilnic recrutări. Cursele au scăzut însă simţitor în ultimele două luni de zile. Nici dacă se reduce tariful pe kilometru, nu cred că ne-ar merge mai bine”, a spus Daniel Bota, şofer de taxi în Arad.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite