Arad: Criza ieftineşte maşinile noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar şi cu oferte greu de refuzat, vânzătorii de maşini se plâng că tot mai puţini clienţi le trec pragul.

Numărul celor care cumpără maşini noi e în scădere. Tot mai mulţi arădeni se gândesc la variantele second-hand, iar dealerii auto se grăbesc să vină cu variante de promoţii atractive pentru a mai prinde câţiva clienţi.

Minus 3.000 de euro

Cifrele care arată încasările dealerilor din vânzări în primele trei luni ale lui 2009 sunt mult inferioare celor din anii precedenţi. „Vânzarea maşinilor merge mai prost decât anii trecuţi. Noi am acordat reduceri chiar şi de 2.000-3.000 de euro pentru modelele noi. Încă se mai cumpără, dar la un volum mai mic”, a explicat Georgiana Iordache, reprezentant de vânzări la un dealer auto din Arad.

Mulţi arădeni recunosc că o maşină nouă este un lux indiferent de marcă în aceste vremuri. „Nu se compară nimic cu o maşină nouă, dar eu acum nu îmi permit aşa ceva. Doar dacă prind o promoţie am ceva şanse. Probabil voi opta pentru una folosită, dar în stare bună. Dacă fostul proprietar a circulat în Germania, de exemplu, nu se simte diferenţa. Una e să mergi pe şoselele de acolo şi cu totul alta, să circuli aici, unde gropile şi denivelările te aduc în pragul crizei de nervi”, a declarat Manuel Ionaş, care a studiat mai multe oferte.

Bonusuri de criză

Firmele oferă tot mai multe sevicii conexe, sperând să-şi menţină clientela. Ofertele speciale, în care intră reduceri şi facilităţi acordate cumpărătorilor, sunt astăzi cheia supravieţuirii. „Încă vindem datorită reducerilor acordate, dar şi pentru că propunem mai multe bonusuri clienţilor. Asigurăm service, accesorii pentru maşini, oferim chiar şi asigurare CASCO pentru un an de zile”, a adăugat Georgiana Iordache.

Fără avansuri la leasing

De asemenea, unii dintre dealeri au renunţat la perceperea avansului în cazul unui leasing, în timp ce alţii propun credite fără dobândă în primii doi ani de finanţare. În această perioadă, dealerii, în speranţa că vor debloca vânzările, au anunţat reduceri de preţuri care pot ajunge şi până la 3.000 -4.000 de euro.

Cu toate acestea, clienţii se lasă aşteptaţi din cauza posibilităţilor aproape reduse de a contracta un credit. „Dacă ai o rablă poţi să beneficiezi de reduceri clare de preţ, dar trebuie să plăteşti maşina cu banii jos. Dacă nu ai bani şi vine vorba de leasing, rămâi cu rabla. Nu-ţi dă împrumut în condiţii avantajoase nici banca şi nici societatea de finanţare“, a spus Marcela Moga.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite