Arad: Costumul de baie din anii ’70 este la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Costumul de baie din anii ’70 este la modă
Arad: Costumul de baie din anii ’70 este la modă

Indiferent de modă, medicii recomandă cremele de protecţie şi cât mai puţină expunere la soare.

Odată cu venirea verii şi planificarea vacanţei, momentul cumpărării unui costum de baie devine o „obligaţie”, cel puţin teoretic. În această vară au revenit la modă costumele de baie dintr-o singură piesă. Cu alte cuvinte, revine moda anilor 70. Rafturile magazinelor de specialitate din Arad s-au umplut cu astfel de modele, însă tinerele preferă să rămână cu costumul de baie de anul trecut.

„În ciuda modei din această vară, care aduce modele noi la costumele de baie, doamnele nu se înghesuie să-şi achiziţioneze acest accesoriu estival. Avem sute de modele de costume de baie. Începând de la cele dintr-o singură piesă, foarte decoltate, şi până la frumoasele costume din două piese, colorate şi cu multe imprimeuri, toate fac parte din colecţia de vară 2009. Cu toate acestea, nu pot spune că au crescut vânzările, ba din contră, sunt mult mai mici în comparaţie cu anul trecut”, a mărturisit Diana Sandu, patroana unui magazin de lenjerie intimă din Arad.

Preţuri după pretenţii

Criza economică îşi pune amprenta şi pe acest domeniu, asta explică faptul că tinerele nu stau la coadă când vine vorba să-şi cumpere un costum nou de baie. Preţurile acestora variază în funcţie de model, calitatea materialului şi firma producătoare. Cel mai ieftin costum de baie costă 40 lei şi poate fi cumpărat dintr-un bazar. Cel mai scump însă depăşeşte 300 de lei, pentru doamnele cu pretenţii. „Mi-am căutat un costum de baie pentru vara aceasta însă mi se par cam scumpe. Am găsit într-adevăr modele frumoase, colorate şi la modă, dar prefer să-mi păstrez costumul de anul trecut, mai ales că nu o să am bani de o vacanţă în această vară”, a spus Cristina Chiş, o tânără din Arad. Indiferent de modelul de costum de baie ales, de preţul acestuia sau de locul în care stăm la plajă, specialiştii recomandă prudenţă la expunerea la soare.

„Cazurile de cancer de piele sunt din ce în ce mai numeroase an de an, la fel ca şi insolaţiile. Tocmai de aceea este necesar un minim de protecţie, echilibrul fiind cel mai bun lucru şi din această perspectivă”, a spus un medic dermatolog.
Razele ultraviolete sunt din ce în ce mai agresive datorită poluării şi nicio precauţie nu este neînsemnată. Medicii recomandă utilizarea cremelor de protecţie solară atât la plajă, cât şi în timpul activităţilor zilnice, dacă acestea înseamnă deplasări prin soare.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite