Arad: Copilul născut în secţie are naşi cu epoleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Copilul născut în secţie are naşi cu epoleţi
Arad: Copilul născut în secţie are naşi cu epoleţi

Cei doi poliţişti care au ajutat la venirea pe lume a micuţului, împreună cu purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, i-au prezis un viitor în uniformă.

Băieţelul care s-a născut într-o secţie de poliţie din Arad, în noaptea de 1 spre 2 martie, a fost creştinat, ieri, la Catedrala Orotodxă nouă. Botezul s-a dorit a fi un cadou pentru că Andrei împlineşte mâine trei luni. Astfel, l-au adus în faţa altarului trei naşi, Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad  şi  cei doi agenţi de poliţie, Robert Alexandru şi Călin Nădăban.  Micuţul a primit numele Andrei, iar naşii săi speră să devină poliţist.

Părinţii spirituali îl îndrăgesc

„Dacă Dumnezeu a vrut ca el să vină pe lume într-o secţie de poliţie am considerat ca avem responsabilitate faţă de el şi am decis să devenim părinţii lui spirituali. Îi vom fi mereu aproape şi sperăm să devină poliţist”, a declarat Camelia Tuduce. Unul dintre agenţii care au ajutat la venirea pe lume a micuţului a rememorat momentele de la naşterea lui.

„Când a intrat mama lui în secţie şi a zis că naşte, am crezut că face o glumă. Apoi am auzit copilul plângând. O să fim alături de Andrei tot timpul”, a susţinut Robert Alexandru. Naşii au respectat întocmai tradiţia, cumpărându-i micuţului haine de botez, o lumânare albastră cu trandafiri şi multe cadouri.

„Ce minunată lucrare a făcut Dumnezeu!”

Micuţul Andrei a fost creştinat alături de alte două fetiţe, iar preotul Gheorghe Gogan, cel care a oficiat slujba, a remarcat minunea care i s-a întâmplat băieţelului.

„Andrei a venit pe lume în secţia de poliţie şi chiar dacă mama sa l-a abandonat nu pot să nu remarce ce lucrare minunată a făcut Dumnezeu, dăruindu-i naşi de seamă care îl vor veghea de acum încolo alături de familia care l-a luat în îngrijire”, a subliniat preotul. Mama lui Andrei, Diana Velicico, este cunoscută ca fiind femeie fără adăpost. Aceasta l-a abandonat în spital la trei zile după naştere. Însă, micuţul a ajuns la o familie de asistenţi maternali care îl va îngriji până când acesta va avea noroc de părinţi adoptivi.

În premieră
Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, a trăit evenimentul la cote maxime pentru că Andrei este primul ei finuţ de botez. Ritul ortodox prevede că naşul este părintele sufletesc al celui nou botezat. Prin botez, el devine rudă duhovnicească si povăţuitor spre Hristos al finului său.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite