Arad: Copiii instituţionalizaţi au vizitat sediul Poliţiei, de 1 Iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Copiii instituţionalizaţi au vizitat sediul Poliţiei, de 1 Iunie
Arad: Copiii instituţionalizaţi au vizitat sediul Poliţiei, de 1 Iunie

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad a organizat mai multe acţiuni dedicat copiilor cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului.

Începând cu ora 10.00, porţile inspectoratului au fost deschise pentru cei mici, peste 50 de copii aflaţi în centrele de plasament ale DGASPC  vizitând instituţia.

Copiii au asistat pe viu la un antrenament al luptătorilor DPIR, care au arătat  şi câteva  tehnici de autoapărare şi au  avut posibilitatea  să vadă  autoturismele de serviciu ale poliţiştilor  şi cânii de serviciu, cei care sunt partenerii de încredere ai acestora.

Laboratorului poligraf sau detectorul de minciuni cum este el cunoscut a constituit şi de această dată un punct de mare atracţie pentru copii, iar la finalul vizitei, la un pahar de suc, poliţiştii  Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate  le-au oferit sfaturi şi materiale preventive pe linia delincvenţei juvenile.

În Piaţa A. Iancu, Serviciul Poliţiei Rutiere a organizat o expoziţie cu lucrări de desen şi picturi  realizate de elevii Liceului de Artă Sabin Drăgoi din Arad şi au fost împărţite pliante cu sfaturi preventive în ceea ce priveşte respectarea regulilor de circulaţie şi portul centurii de siguranţă.

Tot în această locaţie, părinţii şi bunicii au putut testa pe viu, cu ajutorul unui simulator special adus de către poliţiştii maghiari, impactul pe care îl poate avea persoana care nu poartă centra de siguranţă în autoturism.

Practic, persoanele voluntare, maturii, au avut posibilitatea  de a simţi şi vedea cât este de riscant să nu poarte centura de siguranţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite