Arad: Concurs de dans pentru copii speciali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Concurs de dans pentru copii speciali
Arad: Concurs de dans pentru copii speciali

Evenimentul se derulează astăzi şi mâine, în prezenţa baronesei Emma Nicholson.

Aproximativ 300 de elevi din  19 judeţe ale ţării participă astăzi şi mâine la Arad la faza naţională a concursului de dans „Împreună pentru viitor“, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Competiţia are două secţiuni, dans tradiţional şi dans modern, iar echipele prezente la Arad s-au calificat în cele opt faze regionale care s-au derulat în ţară.
„Este un concurs care face parte dintr-o serie mai mare de programe ce se derulează deja de cinci ani în România şi care este destinat copiilor cu nevoi speciale”, a declarat Silvia Iercoşan, profesor la Şcoala Specială Arad.

Festivitatea de deschidere a avut  loc astăzi, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, şi a fost urmată de intrarea în competiţie a echipelor alcătuite din voluntari şi beneficiari. Participanţii provin din învăţământul de masă şi din învăţământul special, din sistemul de protecţie socială sau din medii sociale defavorizate.

Dans pentru baroneasă

Competiţia interşcolară naţională este una de anvergură care se bucură de susţinerea inspectoratelor şcolare, a Ministerului de resort, dar şi a autorităţilor locale. Unul dintre invitaţii de marcă ai evenimentului de la Arad este  Emma Nicholson, baroneasă de Winterbourne, co-preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României, care va ajunge în această după amiază la Arad pentru a participa la cea de-a doua zi a evenimentului. Festivitatea de premiere va avea loc mâine, tot la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, şi va fi precedată de un spectacol de gală în care vor evolua echipe ale unităţilor de învăţământ care desfăşoară activităţi în cadrul SNAC, fără a fi participante la competiţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite