Arad: Centru de terapie după model european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii de aici îi vor ajuta pe tinerii şi copiii cu probleme. Părinţii copiilor cu dizabilităţi au o şansă să le ofere acestora programe de recuperare astfel încât să dobândească autonomie şi independenţă.

Un nou centru de recuperare, terapie şi suport vine în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, a familiilor care, de mulţi ani, au căutat o nouă şansă.

Inspiraţie nemţească
Centrul se află într-o permanentă dezvoltare astfel încât să poată să ofere sprijin şi ajutor cât mai multor persoane cu diverse patologii. „Am văzut o astfel de clinică în Germania. Unchiul meu s-a recuperat acolo după un accident vascular cerebral. Pentru că în Arad o a doua şansă pentru aceste persoane nu prea exista, am dorit să facem tot posibilul pentru ajutorarea lor”, a declarat Raluca Groza, managerul Centrului.  

Îngrijire de dimineaţă 
Astfel, în premieră în Arad, copiii cu deficienţe pot beneficia de un centru numai al lor, unde vor fi îngrijiţi de specialişti, zilnic, de la ora 09.00 la ora 13.00. În acest timp, părinţii vor putea să îşi rezolve alte probleme. „Pe lângă programele educaţionale, copiii vor beneficia de recuperare a tulburărilor de limbaj (logopedie) şi kinetoterapie”, a mai susţinut Raluca Groza. Totodată, familiile vor putea să întocmească, împreună cu specialiştii, un program zilnic al copilului şi vor primi sprijin de specialitate în dificultăţile emoţionale cu care se confruntă. „Sunt multe familii care nu ştiu ce să facă. Îşi scot bolnavul din spital  şi cred că nu mai e nimic de făcut. Noi le oferim suport să meargă mai departe”, a precizat Raluca Groza. Personalul clinicii oferă deja tot sprijinul părinţilor cu copii cu autism, cu sindrom Down şi cu alte afecţiuni.  

Şedinţe de lectură pentru copii 
În viitor, medicii vor realiza şi alt gen de programe pentru copiii cu probleme. Este vorba despre şedinţe de lectură pentru copii, de dezvoltare a competenţelor emoţionale, dar şi de consiliere a copiilor aflaţi în clasa a opta care vor fi ajutaţi să se îndrepte spre un liceu vocaţional. Viitorii părinţi vor găsi îndrumare de specialitate în creşterea copiilor, de informaţii în ceea ce priveşte naşterea şi de soluţii pentru comportamentele dificile ale copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite