Arad: Caravana anti SIDA a oprit la romi în şatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Caravana anti SIDA a oprit la romi în şatră
Arad: Caravana anti SIDA a oprit la romi în şatră

Direcţia de Asistenţă Socială din Arad îi informează pe cei care locuiesc la sate despre riscurile sexului neprotejat.

Romii din Şiria au fost informaţi cu privire la bolile prin transmitere sexuală.

Campania iniţiaţă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Arad prin care se doreşte consilierea a peste 1.000 de arădeni cu privire la riscurile bolilor cu transmitere sexuală a ajuns şi în localitatea Şiria. Aici, mai mulţi asistenţi sociali au purtat pentru câteva ore, discuţii libere cu sute de persoane.

„Grupul ţintă al proiectului nostru sunt persoanele de etnie rromă, cele care practică sexul comercial şi persoanele fără adăpost. Ne dorim ca în urma acestor întâlniri să prevenim infectările cu HIV/SIDA”, a declarat Edita Iuhasz, director general al Direcţiei de Asistenţă Socială.

În urma întâlnirilor de la Şiria, organizatorii au discutat cu rromii, au împărţit pliante şi le-au explicat care sunt riscurile acestor boli şi cum se pot feri de ele. Întâlnirile cu beneficiarii proiectului se vor desfăşura pe tot parcursul acestei săptămâni. „Am primit mai multe materiale informative, ilustrate, în care ne sunt explicate riscurile infectării cu HIV. Vom ţine cont de sfaturi şi sperăm ca şi în viitor să mai beneficiem de astfel de programe”, a declarat Viorel Gaşpar, din comuna Şiria.

Proiect finanţat de UE

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a implementat de curând proiectul „Serviciul mobil de educaţie şi consiliere pentru prevenirea infectării cu HIV/SIDA şi alte infecţii cu transmitere sexuală”, finanţat de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului este de aproape 75.000 euro din care cei mai mulţi sunt contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene. Tot în cadrul vizitei de la Şiria, organizatorii proiectului s-au întâlnit şi cu reprezentanţii mai multor intituţii din comună. „Împreună cu primăria comunei, poliţia, farmaciile, medicii de familia şi şcolile din localitate am încercat să găsim cele mai bune soluţii privind sprijinirea cât mai eficientă a grupului ţintă. Credem că acest proiect va fi o reuşită şi de acum înainte”, a concluzionat Edita Iuhasz.

Informare
Arădenii au primit pliante despre riscurile infectării cu HIV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite