Arad: Canalizare din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece aglomerări urbane vor beneficia de investiţii de peste 135 milioane euro, în următorii cinci ani

Directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă - Canalizare din judeţul Arad, Marius Toma, a precizat că din suma totală destinată infrastructurii, 85 la sută sunt fonduri nerambursabile, finanţare din fonduri de coeziune, 13 la sută reprezintă bugetul naţional şi 2% este cofinanţare din buget local.

„Au demarat investiţiile în infrastructură şi ca o condiţie a trebuit constituită Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Masterplanul acesta a fost aprobat şi suntem în faza studiului de fezabilitate urmând să trecem mai apoi la investiţii“, a declarat Marius Toma. Proiectul se va realiza în zece oraşe. Este vorba de Arad-Fântânele, Curtici-Macea, Ineu, Lipova, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana, Păuliş-Ghioroc-Cuvin-Miniş, Şiria. Conform masterplanului de investiţii, în Arad, la infrastructura de apă – canal, până în 2013, vor fi reabilitaţi peste 75.000 de metri de reţele de alimentare cu apă şi vor fi extinşi peste 70.000 de metri de reţele de alimentare.

De asemenea, în ceea ce priveşte sistemul de canalizare şi epurare a apelor uzate, vor fi reabilitaţi peste 30.000 de metri din canalizarea existentă. Proiectul prevede şi reabilitarea a  27 de staţii de pompare ape uzate şi menajere. ;

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite