Arad: Betonul şi rata lasă neterminată casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Betonul şi rata lasă neterminată casa
Arad: Betonul şi rata lasă neterminată casa

Creşterea preţurilor materialelor de construcţii îi împiedică pe bănăţeni să investească în case.

Greutatea cu care se iau credite, disponibilizările în masă anunţate pentru următoarele luni şi preţurile din ce în ce mai mari îi fac pe mulţi dintre bănăţeni să se gândească de două ori dacă fac investiţii majore. Este şi cazul construcţiilor de locuinţe. Criza financiară îi face însă pe cei care câştigă bine să îşi ţină banii la ciorap. Aceştia preferă fie să pună deoparte, fie să cumpere cel mult apartamentele ieftinite de blocajul creditelor.

Mai puţine autorizaţii

Dacă în luna aprilie 276 de locuitori din Vestul ţării obţinuseră autorizaţii pentru construirea unor clădiri rezidenţiale, cu un an în urmă, în aceeaşi perioadă, au fost eliberate 361 de autorizaţii. Situaţia este îngrijorătoare şi dacă se face o comparaţie cu cererile din acest an. În luna martie, 316 locuitori din Vestul ţării au solicitat autorizaţii pentru construirea unor locuinţe, cu 40 mai mulţi decât în aprilie. De la un an la altul, bănăţenii solicită chiar şi cu aproape 30 la sută mai puţine autorizaţii pentru a-şi construi locuinţe.

Materiale scumpe


Unul dintre principalele motive pentru care a scăzut interesul bănăţenilor pentru construcţia de locuinţe este creşterea preţurilor la materialele de construcţii. Scumpirile au început încă de anul trecut şi s-au datorat mai ales majorării preţurilor la combustibili şi energie, dar şi a scăderii interesului pe piaţa imobiliară. Conform unor analize realizate de către Uniunea Naţională a Patronatului Român, în doi ani, preţul cimentului a crescut cu aproape 50 la sută iar preţul oţelului este chiar şi cu 75 la sută mai mare decât în urmă cu doi ani.Betonul şi rata lasă neterminată casa

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite