Arad: Bătrâna Doamnă, stăpână peste oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UTA a câştigat astăzi derby-ul Aradului. În ziua în care a împlinit 64 de ani, echipa alb-roşie i-a răpus pe cei de la CS Universitatea „Vasile Goldiş”.

Cu tribunele arenei din Aradul Nou pline, studenţii şi utiştii au oferit un meci bun. A fost multă determinare în rândurile celor două trupe, iar lupta pentru minge n-a fost simplă. Gazdelor li s-a anulat un gol – marcat de Alin Drăgan – pentru off-side, apoi au cerut o lovitură de pedeapsă în zadar, acelaşi Drăgan primind avertisment pentru simulare. „Am fost faultat”, a spus fotbalistul după meci.

Gol pentru Ionuţ Popa
UTA s-a mişcat mai bine şi a reuşit să fie decisivă cu patru minute înainte de pauză, la o acţiune fulgerătoare: Drida l-a deschis pe Fritea, acesta a centrat bine de pe flancul stâng, iar George Ţucudean a marcat cu capul din 5 metri, la colţul lung. Fotbaliştii i-au dedicat reuşita lui Ionuţ Popa, care şi-a aniversat ieri ziua de naştere
Studenţii au forţat la reluare, dar defensiva utistă a funcţionat bine şi a oprit asaltul. Portarul Mârne a fost şi el providenţial, salvând şutul periculos al lui Găldeanu. Pe contră, portughezul Edson putea închide tabela, dar reluarea sa spectaculoasă din marginea careului mare a fost neutralizată de Paşcalău. A rămas 1-0 pentru UTA, care priveşte mai liniştită ultimele etape.

Contestaţie
Partida a început cu 23 de minute peste ora oficială. Motivul: Ambulanţa prezentă la stadion nu a avut parafă, iar observatorul Alexandru Terheş nu a permis începerea partidei, până nu s-a îndeplinit şi această condiţie esenţială. Utiştii au depus o contestaţie la final, cerând victoria cu 3-0 la „masa verde”. Reacţia a venit după ce Geta Onu, preşedintele executiv de la CS Universitatea, i-a acuzat pe cei de la UTA că au provocat întârzierea!

Caseta tehnică
CS Universitatea:
Paşcalău – C. Aldea, Nicolau, Lung, Filaret – C. Ţârlea (88 E. Miculescu), C. Roşca, Bota, Turcaş (70 Găldeanu) – Cr. Luca, A. Drăgan (46 Paina). Antrenor: Costel Bogoşel.
UTA: Mîrne – Toc, Pocuca, Paşcovici, Văsâie (25 Pascariu) – A. Militaru, Mutulescu, Drida, R. Fritea (73 Edson) – D. Mitu (60 Leucuţa), Ţucudean. Consilier tehnic: Ionuţ Popa.
Arbitri: Gabriel Mocean – Monica Rigo, Florin Potora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite