Arad: Baroneasa Emma Nicholson a apreciat integrarea copiilor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Baroneasa Emma Nicholson a apreciat integrarea copiilor cu dizabilităţi
Arad: Baroneasa Emma Nicholson a apreciat integrarea copiilor cu dizabilităţi

Emma Nicholson a susţinut, duminică, la Arad, că România este lider în Europa în domeniul aplicării programului de acţiune comunitară, care prevede integrarea în societate a copiilor cu dizabilităţi.

 „Acest program se aplică în diferite moduri, în diferite ţări. Dar, nu s-a dezvoltat în aşa mare măsură ca în România în nicio altă ţară. Este o poveste de succes, unică pentru România. Din acest punct de vedere, România este un exemplu foarte bun, fiind lider în Europa“, a declarat Emma Nicholson.

Baroneasa de Winterbourne i-a apreciat pe toţi participanţii la faza naţională a concursului de dans „Împreună pentru viitor“, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).


 „Aţi văzut în cadrul concursului de astăzi ce schimbare a fost în viaţa acestor copii. În urmă cu ani, copii erau izolaţi, nici un prieten nu-i vizitau, relaţii familiale nu existau. Acum, cu grija statului, vedem aceaşi copii dansând, cântând, amuzându-se pe scenă“, a mai declarat Emma Nicholson.

La cele două secţiuni ale concursului, dans tradiţional şi dans modern, au participat echipele care s-au calificat la faza regională, astfel încât cele 8 regiuni ale ţării au fost reprezentate de aproape 300 de elevi din 19 judeţe.

Echipele a fost alcătuite din voluntari şi beneficiari, copiii provenind din învăţământul de masă şi copii sau tineri cu dizabilităţi din învăţământul special, sistemul de protecţie socială sau din medii sociale defavorizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite