Arad: Atracţia târgului de amintiri de la Moneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii şi-au îmbogăţit oferta pentru turiştii estivali. Turiştii veniţi în staţiunea Moneasa pot alege multe cadouri din târgul situat la doar câţiva metri de intrarea în localitate.

Piaţa din staţiunea Moneasa oferă turiştilor o gamă largă de produse. Zecile de tarabe au expus spre vânzare diferite obiecte artizanate, articole de îmbrăcăminte, accesorii, fructe şi chiar alimente. Comercianţii sunt nelipsiţi la fiecare sfârşit de săptămână, mai ales în această perioadă, când numărul turiştilor veniţi în zonă este din ce în ce mai mare. Pentru cine îşi doreşte să-şi cumpere o amintire legată de frumoasa staţiune, au de unde alege.
Statuetele frumos colorate, simbolizând diferite personaje din folclorul românesc, ori vederi cu imagini inedite surprinse din peisajul ţării, toate se pot găsi în acest târg. Situată în mijlocul staţiunii, piaţa este vizitată în fiecare weekend de sute de oameni. „De când s-a încălzit vremea, avem tot mai mulţi cumpărători. Piaţa este deschisă de vineri până duminică inclusiv. Vânzările merg destul de bine, nu ne putem plânge, mai ales că suntem la început de sezon estival”, a spus Alexandra Costache, comerciantă.

Vizitatorii cer modernizarea pieţei
Nemulţumirea comercianţilor însă constă în faptul că piaţa nu este pavată. Situat pe o porţiune de aproximativ 150 mp, târgul nu are asfalt, decât puţin pietriş aruncat la voia întâmplării. „Când plouă sau bate vântul puternic, nu se poate sta în piaţă. Ori ne trezim cu standurile luate de vânt, ori nu mai putem intra din cauza prafului şi a bălţilor care se formează. Cred că ar trebui puţin modernizată zona. Eu vin în fiecare weekend aici, cu toate că locuiesc în Ineu. Altfel am fi priviţi de turişti dacă condiţiile ar fi europene”, a mai adăugat  vânzătoarea Alexandra Costache. Perioada de criză nu îi împiedică pe turişti să scoată din buzunar bani pentru diverse suveniruri.

Turiştii nu pleacă fără amintiri
Fie că îşi cumpără obiecte artizanale sau din lut, fie că îşi aleg un articol de îmbrăcăminte, amintirile din staţiune sunt obligatorii. „În fiecare an vin la Moneasa şi nu plec de aici fără să-mi cumpăr ceva. I-au şi pentru nepoţei câte o jucărie. Aşa m-am obişnuit”, a susţinut Margareta Moţ.

Moneasa este atracţia verii
Staţiunea Moneasa este situată într-o depresiune de pe valea pârâului cu acelaşi nume, la poalele Masivului Codru-Moma. Factorii naturali de cură sunt apele minerale şi climatul cu efect calmant asupra organismului şi asupra sistemului nervos central. Apele termale au temperaturi de 25-32°C şi sunt ape bicarbonatate, calcice, magnezice sau sodice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite