Arad: Arădenii sunt trimişi la clinicile din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O societate mixtă româno-maghiară oferă, în premieră naţională, servicii de intermediere pentru pacienţii din ţară care caută unităţi medicale în Ungaria.

Societatea este formată din medici arădeni şi cadre medicale din Ungaria şi are deschise birouri la Arad şi Szeged. „Iniţiativa s-a născut din faptul că exigenţele pacienţilor sunt din ce în ce mai ridicate în ceea ce priveşte serviciile medicale care se desfăşoară rapid şi într-un cadru sigur”, a declarat Adriana Ţărean, reprezentantul din Arad al firmei Medical Tourism Corporation.

Obiectul principal de activitate este medierea serviciilor medicale, bilateral, atât pentru pacienţii din România, care caută tratamente sau consultaţii în Ungaria, cât şi pentru pacienţii din Ungaria, care caută servicii medicale în România.

Reprezentantul biroului din Szeged, Robert Tanacs, a spus că obiectivul firmei de intermediere este să îndrume pacienţii spre cei mai buni specialişti din cele două ţări, în funcţie de afecţiunile care le aceştia prezintă.

Servicii diverse

Prin intermediul firmei, persoanele care caută servicii medicale în Ungaria sau România pot beneficia de transport cu însoţitor, translator, traducere a actelor medicale, cazare, dar şi alte servicii auxiliare. „E bine că s-a înfiinţat această firmă, că oricum sunt multe persoane care nu cunosc limba şi le e greu să se descurce în Ungaria”, a declarat Magdalena Martin. Mulţi arădeni ofereau servicii de traducere în Ungaria, însă aceştia nu ştiau adresele clinicilor, firme de taximetrie ieftine sau alte informaţii utile în astfel de cazuri.

Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJASS) Arad a plătit, anul trecut, peste 937.000 de lei pentru serviciile medicale în statele europene, majoritatea în Ungaria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite