Arad: Arădenii merg la piaţa auto ca la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii care au venit în această dimineaţă în piaţa de maşini au putut să vadă expuse sute de modele de autovehicule.

Oferta bogată de automobile este doborâtă de lipsa banilor de pe piaţă şi de valoarea taxelor de primă înmatriculare, astfel încât arădenii merg la târg ca la muzeu. „Vin în această piaţă aproape în fiecare duminică, dar rămân la stadiul de a privi sau de a mânca împreună cu familia un grătar sau un langoş. Preţurile sunt destul de mari iar buzunarele noastre sunt cam goale şi de aceea ne rezumăm doar la vizitat’’, a spus Pavel Istrate.

Aglomeraţia provoacă haos printre vizitatori

Cei care doresc să viziteze această piaţă se lovesc de lipsa unui loc de parcare deoarece pe ambele sensuri de mers staţionează sute de maşini. Oamenii traversează pe unde apucă, pentru că nu există trecere de pietoni. Unii ţâşnesc în faţa maşinilor, alţii se strecoară printre autoturismele care rulează pe şosea şi cele parcate. „Singurul lucru care pe mine mă nemulţumeşte este că de atâţia ani, cei în măsură nu au reuşit să modernizeze piaţa la standarde europene cu toate că se percepe o taxă de intrare precum şi o taxă de staţionare a maşinilor în târg. Consider că din banii strânşi se putea asfalta piaţa sau măcar să se arunce cu puţin pietriş pentru că atunci când plouă noroiul ne ajunge la glezne’’, a spus Mihai Constantin.

Masa la piaţă, un obicei

După expoziţia de maşini, atracţia numărul doi o reprezintă grătarele apetisante care se servesc în incinta târgului auto. Neavând bani să îşi achiziţioneze o maşină, vizitatorii se consolează cu o porţie grătar, mici sau cârnăciori. Rândul la mâncare este interminabil, întotdeauna. ,,Mi-am făcut o obişnuinţă ca în fiecare duminică să vin în piaţa auto, nu numai pentru că îmi place să urmăresc noile modele de maşini şi evoluţia preţurilor, ci şi ca să mănânc din bunătăţile preparate aici’’, a spus Marin Kovacs.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite