Arad: Arădenii îşi investesc banii economisiţi în aur şi bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţia de aur reprezintă o variantă pentru cei care preferă să-şi protejeze banii şi, mai ales, să-i ferească de devalorizare.

Dobânzile acordate de bănci pentru depozite şi-au pierdut atractivitatea, odată ce puterea leului a scăzut. Astfel, tot mai mulţi arădeni optează pentru varianta transformării banilor lichizi în aur sau alte metale preţioase. Valoarea acestora e în creştere, aspect ce indică o investiţie sigură.

„Oamenii se îndreaptă spre aur pentru că banii se devalorizează. Preţul unui gram a atins 100 de lei şi, în general, soluţia funcţionează pe timp de criză. Oferă mai multă stabilitate, fapt confirmat şi de cotaţiile bune pe piaţa bursieră”, a explicat Marcel Iovan, bijutier. „Am avut, de exemplu, o clientă care a cumpărat aur în valoare de 2.000 de lei într-o zi, şi ca ea mai sunt mulţi”, a adăugat arădeanul.

Pe lângă scăderea leului, arădenii spun că şi creşterea numărului de spargeri din locuinţe îi determină să-şi ţină economiile departe de casă. „De când cu criza, am decis să-mi transform banii în aur, dar nu am curaj să ţin nimic în casă. În ultimele luni, au fost sparte mai multe apartamente din zona mea, aşa că am apelat la o bancă”, a mărturisit Petru Deaconu, domiciliat în cartierul Grădişte.

Cererea de bijuterii e mare

Bijutierii spun că, odată cu creşterea preţului aurului, cererea pentru bijuterii s-a ridicat cu aproximativ 25 la sută. „E mai sigur decât să-ţi banii la saltea sau în bancă. Dobânzile sunt mici, în vreme ce valoarea aurului, dacă nu creşte, cel puţin e constantă. Cei care îşi permit, achiziţionează chiar şi diamante”, a afirmat George Luncan, consilier financiar. Arădenii sunt avertizaţi însă să evite anunţurile de pe Internet, care cer trimiterea banilor înainte de achiziţionarea podoabelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite