Arabii din Timişoara vor să îşi ajute conaţionalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile arabilor din Timişoara vor să se implice în ajutorarea semenilor bombardaţi în Palestina.

Arabii din Banat s-au decis să se facă auziţi. După ce nu au reuşit să obţină de la Primăria Timişoara autorizaţia de a mărşălui pe străzile oraşului, mai multe organizaţii ale arabilor şi-au dat întâlnire la sediul Organizaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului din România. Comisarul şef  Teodor Raţiu, preşedintele O.A.D.O.R., şi-a oferit sprijinul pentru ca arabii din Timişoara să poată strânge ajutoare umanitare care să fie trimise apoi în zona de conflict din Fâşia Gaza. „Din departamentul nostru de străini fac parte mai multe naţionalităţi. Irakieni, kurzi, turci, arabi, sirieni. Acum principalul lucru care ne preocupă este conflictul din Palestina şi evenimentele tragice din Fâşia Gaza. Vrem să venim în ajutorul lor, pentru că acolo mor copii, femei şi civili. Asta ne deranjează. Cred că organizaţia noastră se mişcă mai repede şi avem mai multe uşi deschise”, a declarat Teodor Raţiu.

Cei de la O.A.D.O.R se declară împotriva terorismului, însă cer Ministerului de Externe să intervină mai prompt pentru a-i apăra pe cetăţenii români prinşi în război. „Ar trebui să se poată face o delimitare între organizaţiile teroriste şi populaţia civilă. Ministerul de Externe ar fi putut să fie mai pe fază şi să asigure plecarea românilor de acolo din timp”, a mai spus Raţiu.

Medicamentele sunt pe primul loc

Arabii din Timişoara doresc să strângă ajutoare pentru a-i ajuta pe cei care au de suferit în urma bombardamentelor lansate de armata Israeliană în Fâşia Gaza. Principala preocupare este colectarea de medicamente şi materiale sanitare, având în vedere că medicii palestinieni nu mai fac faţă numărului mare de răniţi. „Cel mai important e să strângem medicamentele. Dar sunt binevenite şi alte ajutoare. În special haine, pături, pentru că acolo nu mai pot face căldură cu nimic şi oamenii stau într-un frig cumplit. Va trebui să găsim o soluţie de transport. Ori prin intermediul firmelor private, ori prin Ministerul de Externe”, a declarat Hadisi Souhaiel, preşedintele Ligii Arabilor din Timişoara. 

Puncte de colectare
Ajutoarele urmează să se colecteze la sediilie organizaţiilor, care se află pe strada Alba Iulia nr.7,  la Casa Tineretului, cât şi într-un punct care se va deschide la bazarele de pe strada Brâncoveanu.  În Timişoara trăiesc aproximativ 600 de arabi, dintre care 65 palestinieni.

Cel mai important e să strângem medicamentele. Dar sunt binevenite şi alte ajutoare

Hadisi Souhaiel, preşedintele Ligii Arabilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite