Arabi suspectaţi de terorism, arestaţi la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un palestinian, doi sudanezi şi un marocan au fost reţinuţi de poliţiştii ieşeni. Potrivit poliţiştilor, aceştia ar avea legături cu cei şapte arabi reţinuţi anul trecut la Iaşi, pe

Un palestinian, doi sudanezi şi un marocan au fost reţinuţi de poliţiştii ieşeni. Potrivit poliţiştilor, aceştia ar avea legături cu cei şapte arabi reţinuţi anul trecut la Iaşi, pe motiv că ar fi avut legături cu reţeaua Al-Qaida. Cei patru arestaţi, ieri, au fost trimişi la Bucureşti în vederea expulzării.
Cetăţeanul palestinian Mohammad Abdul Abu Lebdeh a fost reţinut în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, când venea la cursuri. Poliţiştii au descins şi în alte trei locuri din Iaşi, de unde au fost ridicaţi ceilalţi trei cetăţeni străini: doi sudanezi şi un marocan. Reţinerea străinilor nu a rămas fără ecou în rândul comunităţii arabe din Iaşi. Liderul musulmanilor, El Agha Fawaz, şi-a exprimat nedumerirea în legătura cu reţinerea celor patru. "Nu pot să cred. Vineri am vorbit cu Lebdeh. L-am sunat pe Abu Lebdeh ca să-l rog să aibă grijă de moschee. Mi-a spus că nu ştie cât va mai sta în Iaşi. şi acum, asta", a declarat El Agha Fawaz. Despre palestinianul reţinut, Fawaz a spus că nu face parte din Hamas. "Nu este membru al Hamas. Sunt sigur de asta. Despre apartenenţa la partidul
Fraţii musulmani
nu pot să mă pronunţ. ştiu că a fost bun prieten cu străinii expulzaţi anul trecut. L-am sunat pe un prieten de-al lui Lebdeh şi mi-a spus că a fost reţinut din ordin venit de la Bucureşti, de la Autoritatea pentru Străini", a mai spus liderul comunităţii arabe din Iaşi.
Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat într-o discreţie maximă. Deşi prietenii celor reţinuţi au cerut explicaţii şefilor poliţiei ieşene, nu au primit niciun răspuns. Surse din poliţie au declarat însă jurnaliştilor că acţiunea a fost coordonată de la Bucureşti şi a vizat mai mulţi membri ai comunităţii arabe din Iaşi, pentru depistarea celor care au avut legături cu grupul expulzat anul trecut. De altfel, poliţiştii au descins şi la locuinţele celor patru musulmani, confiscând mai multe obiecte.
Potrivit surselor din poliţie, este posibil ca şi alţi cetăţeni arabi să mai fie expulzaţi din România. În urma reţinerilor efectuate luni, numărul musulmanilor din Iaşi, suspectaţi de legături cu celulele Al-Qaida, se ridică la unsprezece. Anul trecut, şapte tineri arabi care studiau la Iaşi au fost expulzaţi din România. Cei şapte au fost acuzaţi de simpatii faţă de grupări teroriste, printre care şi "Fraţii musulmani".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite