Apocalipsa din Sănătate - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apocalipsa din Sănătate - Revista presei interne
Apocalipsa din Sănătate - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre problemele din sistemul sanitar. accidentul unui poliţist sin Ialomiţa sau cea mai vândută maşină din Bulgaria. Printre alte subiecte, orăşenii se întorc la ţară, iar dascălul neglijent să plece din sistem.


Apocalipsa din Sănătate.

Din cauza scăderii contribuţiilor la asigurări, tot mai puţini români primesc asistenţă gratuită, iar unele spitale sunt falimentare. Din septembrie, situaţia va deveni critică. Criza îşi pune amprenta dramatic asupra sistemului de sănătate şi generează situaţii disperate: bolnavii cu HIV/SIDA au ajuns să protesteze din nou pentru că nu mai au medicamente, fondurile pentru analize au scăzut şi de cinci ori comparativ cu 2008, datoriile uriaşe ameninţă spitalele cu falimentul, iar în unele locuri medicii primsc salarii diminuate, scrie Evenimentul Zilei.

Poliţist căzut la datorie, pregătind ospăţul şefilor. În urmă cu aproximativ două săptămâni o maşină de poliţie a fost lovită de trenul personal care circula pe ruta Slobozia-Feteşti. Agentul de poliţie aflat la volanul maşinii a fost grav rănit, iar câteva ore mai târziu a murit într-un spital din Bucureşti. Însă, cu câteva ore înainte de accident, poliţistul a primit misiunea de a se ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu bucate a unui ospăţ, la care urma să ia parte poliţiştii prezenţi la bilanţul Poliţiei oraşului Ţăndărei, întrunire la care a participat însuşi şeful Poliţiei Ialomiţa, comisarul de poliţie Stan Bîtlan, potrivit Jurnalul Naţioanl.

Loganul, cea mai vândută maşină şi în Bulgaria.  Autoturismele Logan produse în România sunt cel mai vândut model de autoturism al momentului şi în Bulgaria, transmite corespondentul Agerpres. De la începutul anului, bulgarii şi-au cumpărat 998 de Loganuri, care sunt unele dintre cele mai accesibile maşini noi din ţara lor, anunţă Gândul. Vânzările au crescut spectaculos pentru Dacia-Renault, chiar dacă la numărul total de vehicule vândute conduce Toyota, care a vândut 1.815 maşini. Modelele preferate de bulgari sunt Auris şi Corolla. Producătorul japonez este urmat la vânzări de Volkswagen, Opel şi Peugeot.

Soluţie de criză: Orăşenii se întorc la sapă. Câţiva dintre românii care s-au mutat la sat povestesc pentru Cotidianul cum este viaţa la ţară. 2% din români se gândesc să se mute la ţară, potrivit studiului GfK Omnibus, dat miercuri publicităţii şi realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane. Orăşenii iau în calcul această mutare în primul rând din cauza banilor: viaţa la sat li se pare mai ieftină. Cei 2% din respondenţi au declarat că vor să facă schimbarea chiar anul viitor, iar un procent asemănător şi-a schimbat deja domiciliul în ultimele 12 luni, mutându-se de la oraş la sat.

Dascălul neglijent să plece din sistem. Ecaterina Andronescu consideră că profesoara care i-a însoţit pe copii în tabără la Eforie ar trebui să plece din învăţământ. "Aştept ancheta Inspectoratului Şcolar Iaşi. Sper ca acesta să facă propunerea necesară pentru ca profesoara să plece din sistem”, a declarat ieri ministrul educaţiei. Propunerea vine după ce doi dintre elevii care se aflau în tabără s-au înecat sâmbăta trecută. A drian Roşu (13 ani) şi Mirel Enache (14 ani), din comuna Ciorteşti, au mers împreună cu alţi colegi şi cu profesoara lor pe o plajă neamenajată, unde au fost lăsaţi să înoate, deşi era interzis, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite