Aplaudaci sindicalişti pentru referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PLD Nicolae Vlad Popa a încercat să-i convingă pe muncitorii de la Tractorul Braşov să-l sprijine pe preşedinte în mitingurile pe care le-a făcut în Transilvania Partidul

Senatorul PLD Nicolae Vlad Popa a încercat să-i convingă pe muncitorii de la Tractorul Braşov să-l sprijine pe preşedinte în mitingurile pe care le-a făcut în Transilvania

Partidul Liberal Democrat (PLD) s-a ploconit în faţa sindicatelor braşovene pentru a face rost de muncitori-aplaudaci pe care să-i plimbe prin ţară la mitingurile lui Traian Băsescu, cu ocazia referendumului.

Totul era cât se poate de convenabil pentru muncitorii care urmau să declare dragoste necondiţionată lui Traian Băsescu în lupta cu suspendarea din funcţia de preşedinte. Transportul, cazarea şi masa pentru cei care se încumetau să plece în turneul "prezidenţial" erau pe cheltuiala "partidului-satelit" al Cotroceniului, PLD. Tot efortul din partea oamenilor lui Traian Băsescu avea scopul de a aduna masele, astfel încât imaginea de om charismatic a preşedintelui să fie nelipsită la transmisiile tv. Unul dintre cei mai înverşunaţi politicieni care s-au zbătut pentru a aduna mulţimea ori de câte ori Băsescu ieşea în lume, pentru a convinge electoratul să folosească "ştampila Nu", a fost senatorul PLD de Braşov, Nicolae Vlad Popa. Situaţia compromisului la care a apelat senatorul este confirmată chiar de liderul Uniunii Sindicale a Uzinei Tractorul, Gheorghe Apostu.

Oameni pentru Cluj

Clujul a reprezentat o mare încercare pentru Traian Băsescu în turneul referendumului. Capitala economică a Transilvaniei, condusă de "generalul" preşedintelui, Emil Boc, trebuia imperios cucerită. "Cu aproximativ o săptămână înaintea mitingului de la Cluj al preşedintelui Traian Băsescu, m-a sunat senatorul PLD de Braşov, Nicolae Vlad Popa, să-mi zică că ar fi bine dacă noi, cei de la Tractorul, am trimite oameni pentru demonstraţiile de sprijin al preşedintelui Băsescu care urmau să aibă loc la Cluj. Mi-a zis că oamenii n-au de ce să-şi facă probleme, că urmau să aibă totul asigurat, de la transport la masă şi cazare, dacă era cazul", a declarat, pentru "Adevărul", liderul Uniunii Sindicale Tractorul, Gheorghe Apostu. Conducerea uniunii sindicale a uzinei braşovene l-a refuzat însă pe senatorul PLD pe motiv că politicienii cunoscuţi ca fiind de partea lui Traian Băsescu nu sprijiniseră, de-a lungul timpului, strategiile de redresare a fabricii de tractoare. Senatorul nu era la prima încercare de a căpăta sprijinul muncitorilor de la Tractorul. "Cu o altă ocazie, domnul Vlad Popa m-a întrebat telefonic dacă pot să-i fac legătura cu alţi lideri de sindicate din Braşov pentru a-i convinge să-i oferim sprijinul pentru alegerile europarlamentare. Şi de această dată i-am oferit refuzul meu politicos", a spus Apostu.

Vlad Popa: "Mi-e jenă de chestiile astea!"

Contactat telefonic, senatorul PLD Nicolae Vlad Popa ne-a declarat că toate aceste încercări de racolare a oamenilor pentru diverse acţiuni politice reprezintă un lucru absolut normal. "Este adevărat. L-am întrebat pe liderul sindical dacă îl sprijină pe preşedintele Băsescu şi mi-a zis că nu vrea să se implice în chestii politice. Era şi normal că, dacă avea oameni care voiau să-l sprijine pe preşedinte, să facem un efort de finanţare a delegaţiei cu transport şi masă, pentru că ştim şi noi că muncitorii nu au bani", a declarat, pentru "Adevărul", Nicolae Vlad Popa. Potrivit acestuia, la mitingul de la Cluj au fost aduşi oameni din toate judeţele învecinate Clujului. "La alte sindicate nu am apelat. Oricum, în viaţa politică te loveşti de situaţii de genul ăsta. Mi-e jenă de chestiile astea", a spus Popa.

Senatorul crede că declaraţiile liderului sindical de la Tractorul vin pe fondul atitudinii sale critice la adresa privatizării uzinei. "Cu o altă ocazie, i-am cerut sprijinul, dar a zis că nu mă sprijină. Atunci i-am căutat pe cei pe care i-am ajutat în viaţa mea, iar pe Apostu l-am ajutat foarte mult", a mai adăugat senatorul PLD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite