Apele se revarsă în plină iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apele s-au revărsat în şase judeţe ale ţării, fiind afectate zeci de localităţi. În judeţul Băcău, 43 de localităţi au rămas fără energie electrică. În localitatea Solonţ,

Apele s-au revărsat în şase judeţe ale ţării, fiind afectate zeci de localităţi.
În judeţul Băcău, 43 de localităţi au rămas fără energie electrică. În localitatea Solonţ, alimentarea cu gaze naturale a fost afectată din cauza căderii de tensiune de la Staţia Zemeş. În Buzău, localităţile Pîrscov şi Mînzăleşti sunt afectate de inundaţii, fiind înregistrate alunecări de teren în satele Pruteni, Călugăru şi Plăiaşu. În Gorj, localităţile Silveşti, Dănciuleşti şi Cătunele au fost inundate. În judeţul Prahova au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile localităţile Sinaia, Ariceşti şi Zeletin. În judeţul Vrancea, localitatea Tătaru a fost afectată de ape, fiind inundate 12 gospodării şi o casă. Cotele de atenţie ale râului Râmnic au fost depăşite cu peste 35 de centimetri. Ca urmare a inundaţiilor, au fost afectate 15 gospodării în localitatea Bordeasca Veche şi şapte gospodării în comuna vrânceană Gugeşti. Peste cinci sute de familii au rămas izolate. Potrivit reprezentanţilor din cadrul Prefecturii jude-ţului Buzău, cele patru sate izolate sunt Balta Tocila, Deleni, Golu Grabicina şi Grabicina de Jos, toate aparţinînd comunei Scorţoasa.
Ploile căzute în ultimele 24 de ore în judeţul Prahova au afectat cinci localităţi, mai multe drumuri judeţene şi comunale şi un podeţ şi ar putea pune în pericol mai multe gospodării care, din cauza alunecărilor de teren, au fost avariate.
Viscolul a lăsat sute de localităŢi fără curent
În timp ce în sudul şi vestul ţării plouă fără oprire, jumătate din Moldova este sub troiene. Viscolul şi ninsorile abundente din noaptea de marţi spre miercuri au determinat întreruperi în furnizarea energiei electrice în peste 175 de localităţi din zona Moldovei. Au fost avariate mai multe reţele de distribuţie, astfel încât, marţi dimineaţă, furnizarea energiei electrice era întreruptă în 43 de localităţi din judeţul Bacău şi 75 din Neamţ. În judeţul Vaslui se circulă cu dificultate întrucât autorităţile nu au acţionat pentru deszăpezirea drumurilor.

Vremea nu se îndreaptă
"Astăzi nu va mai ninge, vineri, zăpada va reveni, iar de sâmbătă vremea se va răci", ne-a declarat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Sunt şanse mari să ningă şi în Bucureşti, de vreme ce în partea de sud a ţării deja au căzut fulgi de zăpadă. În ceea ce priveşte producerea de inundaţii, până pe 10 ianuarie nu există nici un pericol, ne asigură Petre Stanciu, directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Acesta spune că fenomenele hidrologice cele mai frecvente vor fi cele de îngheţ, în special pe râurile de munte. "Nu există pericol de inundaţii pentru că ploile se vor transforma în zăpadă, temperaturile scad şi nu sunt prognozate creşteri de debite pe râuri", ne-a mai spus Petre Stanciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite