Apel pentru protecţia Amazoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul brazilian al mediului, Marina Silva, a somat comunitatea internaţională să-şi onoreze promisiunile referitoare la protecţia pădurilor tropicale din Amazonia. Printre motivele

Ministrul brazilian al mediului, Marina Silva, a somat comunitatea internaţională să-şi onoreze promisiunile referitoare la protecţia pădurilor tropicale din Amazonia.

Printre motivele care nemulţumesc autorităţile braziliene în legătură cu modul în care este exploatată Amazonia se numără (şi) faptul că mai multe ţări occidentale nu au respectat Convenţia Internaţională a Biodiversităţii care, spre exemplu, obligă companiile farmaceutice să achite o taxă pentru medicamentele fabricate din plantele medicinale amazoniene.

"Ţările bogate trebuie să plătească pentru folosirea biodiversităţii noastre", a subliniat Marina Silva. Administraţia preşedintelui Lula da Silva a confiscat, până în prezent, un milion de metri cubi de lemn şi a închis 66.000 de situri private de despădurire. Peste 9.600 km pătraţi din pădurea amazoniană au fost defrişaţi între iulie 2006 şi iulie 2007. Taxa de deforestare a scăzut, în acelaşi timp, ajungând la cel mai mic nivel din anul 2000 încoace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite