Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele la care se vând locuinţele din capitala Banatului sunt la nivelul lunii februarie 2008.

Criza creditării pentru locuinţe noi demolează sistematic preţurile de pe piaţa imobiliară din Capitala Banatului. Preţurile au luat-o la vale într-un ritm care se accelerează, de la o săptămână la alta. Acum la Timişoara se pot cumpăra apartamente mai ieftin decât în restul capitalelor de regiuni istorice.

Apartamentele din Timişoara s-au ieftinit cu două mii de euro în ultima lună, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro. Astfel, dacă la începutul lui ianuarie trei camere erau scoase la vânzare la un preţ mediu de 90.000 de euro, agenţii imobiliari se chinuiesc acum să le vândă cu aproximativ 88.000 de euro. Cea mai dinamică scădere a avut loc în săptămâna 11-17 ianuarie, când preţurile s-au redus, la fel ofertelor din supermarketuri. Soldurile de pe piaţa imobilelor cu trei camere au atins atunci unu la sută. Preţurile apartamentelor cu trei camere au scăzut în toată ţara, dar numai la Iaşi aceste locuinţe sunt mai ieftine decât în Timişoara. Ele costă în medie 85.000 de euro în capitala Moldovei, în timp ce în Constanţa se oferă trei camere pe 103.000 de euro, iar la Clujul, pe 102.000 de euro. Nici preţurile scăzute nu îi conving pe timişoreni să investească în apartamente. Ofertele se lasă aşteptate, iar în materie de apartamente cu trei camere singurele operaţiuni care merg bine şi pe timp de criză sunt chiriile.

Cumpărătorii aşteaptă
Cumpărătorii par să aştepte încă momentul oportun pentru a-şi cumpăra o locuinţă „Este cert că piaţa imobiliară suferă o transformare majoră, consecinţă a unei perioade de dezvoltare necontrolată, dar şi a efectelor crizei mondiale”, a spus Adrian Erimescu, directorul portalului imobiliare.ro. „Rămânem însă optimişti pentru anul 2009”, a adăugat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite