Apartamentele din Banat, mai ieftine cu 6.000 de euro în trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele din Banat, mai ieftine cu 6.000 de euro în trei luni
Apartamentele din Banat, mai ieftine cu 6.000 de euro în trei luni

Şase mii de euro, în trei luni, este viteza de scădere a preţurilor la imobiliare în regiunea de Vest. Preţurile la apartamentele noi şi vechi din Banat continuă să scadă de la o lună la alta, astfel că preţul pentru un metru pătrat într-o locuinţă din Vest se apropie de pragul de o mie de euro.

Apartamentele vechi, cu două camere, şi-au redus preţurile de la 60.000 de euro, la 54.000 de euro, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro.
Tendinţa de ieftinire atacă masiv şi apartamentele noi, ale căror preţuri s-au redus cu 30 de procente în perioada ianuarie-octombrie 2009. „Am ieftinit apartamentele noi, de la 1.500 de euro pe metru pătrat, la 1.100 de euro, dar oamenilor le este teamă să cheltuie bani”, a declarat Delia Panin, manager de proiect în cadrul grupului impbiliar Trustee. „Marea problemă a rămas teama oamenilor de a face investiţii”, a explicat Remus Sitariu, expert economist în comerţ şi marfă.

Trei camere, mai ieftine ca în vară

Trendul de scădere în masă a preţurilor atacă şi locuinţele cu trei camere, ale căror preţuri au scăzut, în medie, de la 75.000 de euro în iulie, la 69.000 de euro, în octombrie. Cele mai ieftine cartiere ale capitalei Banatului rămân Bucovina, Girocului, Steaua sau Aradului.

„Prima Casă nu a impulsionat vânzările, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor proprietarilor şi agenţiilor imobiliare”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro. Prezenţi la numeroase târguri şi expoziţii imobiliare organizate la Timişoara, dezvoltatorii încearcă să se facă cunoscuţi în rândul posibililor cumpărători, dar clienţii se lasă convinşi cu greu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite