Aparate invizibile de îndreptat dinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitivele dentare clasice, inestetice au fost înlocuite cu unele confecţionate dintr-un material translucid, de culoarea dinţilor Aparatele linguale, poziţionate pe faţa internă a

Dispozitivele dentare clasice, inestetice au fost înlocuite cu unele confecţionate dintr-un material translucid, de culoarea dinţilor

Aparatele linguale, poziţionate pe faţa internă a dinţilor, reprezintă ultima modă în ceea ce priveşte corectarea poziţiei anormale a danturii.

Dinţii deformaţi sau înghesuiţi pot distruge un zâmbet frumos. Acelaşi efect îl au şi aparatele dentare clasice, destul de inestetice. Mai nou, pentru îndreptarea dinţilor se recurge la aparate dentare invizibile (linguale), realizate din materiale translucide, de culoarea dinţilor. Fixate pe faţa internă a dinţilor, ele au avantajul de a nu fi văzute atunci când vorbim cu cei din jur.

Dinţii, îndreptaţi fără durere

În afară de schimbarea estetică, purtarea unui aparat lingual contribuie la corectarea poziţiei dinţilor (dinţilor înghesuiţi sau crescuţi în poziţii anormale pe arcadă, spaţieri dentare etc.). De asemenea, ele mai pot fi folosite la tratarea ocluziei dentare (felul în care se închid cele două arcade).

Potrivit dr. Diana Cojocaru, medic specialist în Pedodonţie, Ortodonţie şi Ortopedie dento-facială, la clinica stomatologică "Velvet Dental" din Capitală, înghesuirile şi ocluziile incorecte dentare afectează, în timp, sănătatea dinţilor şi a gingiilor.

Tehnica Incognito, la mare căutare

Dintre tehnicile linguale folosite la ora actuală, cea mai frecvent utilizată este tehnica Incognito, care, potrivit dr. Cojocaru, se bazează pe personalizarea atât a tratamentului, cât şi a aparatului ortodontic aplicat.
Potrivit medicului, obţinerea unei ocluzii ideale la un pacient adult este dificilă, având în vedere că oasele maxilare şi-au întrerupt creşterea.

Cu toate acestea, tratamentul ortodontic poate îmbunătăţi ocluzia, poate mări eficienţa dinţilor în raport cu funcţia pe care o au şi poate crea un zâmbet armonios.

Prin tratamentul ortodontic se mai poate obţine o reconturare a aspectului facial, mai ales atunci când acesta se combină cu proceduri chirurgicale maxilo-faciale.

Preţul unui aparat dentar lingual Incognito (aplicat pe ambele arcade) este de 18.000 de lei. Aparatele invizibile sunt recomandate la orice vârstă, chiar şi copiilor, însă doar după erupţia dinţilor definitivi.

Avantaje şi dezavantaje

Spre deosebire de aparatele clasice, cel invizibil are mai multe avantaje: estetic, psihologic (fiind aplicat pe interiorul dinţilor, ne oferă libertatea de a vorbi nestingheriţi, fără teama că cei din jur l-ar putea vedea), confortabil, eficient în îndreptarea, fără durere, a imperfecţiunilor dentare (reduce riscul apariţiei iritaţiilor limbii sau a dificultăţilor de vorbire), timp de acţiune mai scurt decât în cazul aparatelor clasice. Singurul dezavantaj al aparatului revoluţionar este preţul prea ridicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite