Apă neagră la robinetele craiovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de două săptămâni, în mai multe zone din Craiova, apa care curge la robinete nu mai poate fi folosită pentru că este plină de rugină. Locuitorii din cartierele Calea Bucureşti

De mai bine de două săptămâni, în mai multe zone din Craiova, apa care curge la robinete nu mai poate fi folosită pentru că este plină de rugină. Locuitorii din cartierele Calea Bucureşti şi 1 Mai se văd nevoiţi să cumpere apă potabilă de la magazin, iar pentru spălat să aducă în bidoane de la câţiva kilometri de oraş. "Nu este zi în care să nu sun la Regia de Apă.

De fiecare dată mi se spune că a trimis un laborator. Este imposibil de folosit această apă, iar bani nu am să cumpăr în fiecare zi apă de la magazin. Nici pe nepot nu pot să-l spăl pentru că apa este plină de rugină. În fiecare seară las să curgă 2-3 m cubi de apă în speranţa că o să vină limpede", spune tristă Ileana Georgescu, o locatară de la blocul E2 din Calea Bucureşti.

Dacă cei cu o cât de mică dare de mână se mai pot descurca, situaţia devine dramatică pentru persoanele în vârstă. "Sunt bătrână şi nu pot ieşi din casă. Şi nici n-am bani de apă minerală. Cum să bei zilnic o astfel de apă murdară?", se plânge doamna Nela, femeie trecută bine de 70 de ani. În speranţa că la un moment dat vor da de apă curată, oamenii lasă robinetele deschise zeci de minute, fără să se mai întrebe cine îi va despăgubi pentru apa irosită.

Furnizorii de utilităţi îşi pasează responsabilitatea. Reprezentanţii Regiei de Apă susţin că principala cauză o constituie întreruperile de curent ale celor de la societatea CEZ, producătorul de energie, întreruperi care duc la apariţia aşa-numitelor "suspensii feruginoase". CEZ România susţine însă că întreruperile sunt cauzate de executarea unor manevre în instalaţii. (Irma Huculici)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite