Apa care ne menţine tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre proprietăţile apei fără deuteriu se numără îmbunătăţirea aspectului pielii, a calităţii somnului şi creşterea entuziasmului pentru muncă Consumul acestui tip de apă,

Printre proprietăţile apei fără deuteriu se numără îmbunătăţirea aspectului pielii, a calităţii somnului şi creşterea entuziasmului pentru muncă

Consumul acestui tip de apă, similară celei din gheţari, s-a dovedit eficient în menţinerea sănătăţii organismului, fără a avea efecte toxice.

O nouă terapie s-a dovedit eficientă în întârzierea efectelor îmbătrânirii: consumul de apă cu conţinut redus de deuteriu (un izotop al hidrogenului).

Potrivit unei echipe de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări din Râmnicu Vâlcea, care a descoperit o tehnologie unică de fabricare a apei cu puţin deuteriu, consumul acesteia s-a dovedit a fi extrem de eficient în păstrarea sănătăţii organismului, fără a avea efecte toxice.

Eliminarea "apei poluate" din organism

Apa cu conţinut scăzut de deuteriu este echivalentul apei din gheţari, o apă pură formată cu mii de ani în urmă, care are calităţi biologice deosebite, cu un procent scăzut al acestui izotop.

"Pe măsură ce îmbătrânim, apa din organismul nostru îmbătrâneşte şi ea şi reţine din ce în ce mai multe reziduuri sub formă de gaze.

La copii şi tineri, cantitatea de reziduuri este de patru ori mai mică decât la o persoană în vârstă. Dacă izbutim să înlocuim apa "poluată" din interiorul organismului cu o apă "nepoluată", atunci vom reuşi să dăm o nouă tinereţe organismului.

Apa cu conţinut redus de deuteriu este una din apele care fac lucrul acesta", a explicat prof. univ. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală.

Tratament de trei luni

"În ceea ce priveşte eficienţa apei fără deuteriu trebuie ţinut cont de faptul că fiecare individ este unic şi implicit are reacţii unice. Cu toate acestea, se poate spune că majoritatea celor care au consumat acest tip de apă au înregistrat efecte benefice.

Indicat este ca această apă să se bea în următorul amestec: 1/3 apă fără deuteriu şi 2/3 apă plată timp de trei luni, urmând ca alte trei luni să se facă pauză", a continuat prof. Nedelcu. Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că este posibil ca prin efectul de scădere a glicemiei să se ajungă la stări de nervozitate, iritare şi transpiraţie excesivă.

Deoarece este o apă cu proprietăţi terapeutice, aceasta poate fi găsită în farmacii, şi nu pe rafturile magazinelor universale. Ea poate fi folosită şi ca ingredient în prepararea cosmeticelor.

Beneficii

Cercetările realizate pe voluntari au evidenţiat faptul că, în urma consumului acestui tip de apă, oamenii au prezentat:

schimbări metabolice scăderea colesterolului, dar şi a glicemiei şi a cantităţii de lipide din sânge

neuropsihice: îmbunătăţirea capacităţii de muncă şi a memoriei, reducerea depresiei şi a anxietăţii.

Potrivit cercetătorilor, apa cu conţinut mic de deuteriu duce şi la îmbunătăţirea considerabilă a somnului, a digestiei şi a rezistenţei la infecţii, dar şi a potenţei şi entuziasmului pentru muncă.

Dacă înlocuim apa <> din interiorul organismului cu o apă <> , atunci vom reuşi să dăm tinereţe organismului
Ioan Nedelcu, dermatolog, Spitalul Militar, Bucureşti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite