Apa freatica sapa podul de la Afumati si inunda WC-urile localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In urma ploilor abundente din aceasta vara, o pasarela care trece pe deasupra liniei de centura a Bucurestiului a inceput sa se surpe. Este vorba despre podul din dreptul comunei Afumati. Pe o

In urma ploilor abundente din aceasta vara, o pasarela care trece pe deasupra liniei de centura a Bucurestiului a inceput sa se surpe. Este vorba despre podul din dreptul comunei Afumati. Pe o lungime de peste patru metri, constructia, aflata pe DN 2, Bucuresti -Urziceni, a inceput sa cedeze. Mai multe dale de beton au luat-o la vale, ca si pamantul aflat pe marginea soselei. "Deplasarea dalelor de beton nu afecteaza constructia in sine", sustine Nicolae Patruta, director al Directiei Drumuri si Poduri Bucuresti. Pe de alta parte, localnicii sustin ca infiltratiile, cauzate de cresterea panzei freatice, ar pune in pericol structura podului. Unul dintre acestia, Aurel Demiruli, considera ca apa din subteran afecteaza deja constructiile din zona. "Sunt peste 20 de constructii care au de suferit. Apa a ajuns la 2,5 metri sub nivelul solului, fata de 5, cum este normal. Eu sunt specialist in constructii si va pot spune ca acest pod sta pe panza freatica", a mai adaugat Demiruli. In replica, Patruta a precizat ca "podul are o structura de rezistenta de 18 metri adancime" si ca nu ar avea cum sa fie afectat.
Fantanile, otravite de apa din canalizare
Nivelul ridicat al panzei freatice afecteaza subsolurile caselor, dar si fantanile din zona. "Nu stim cat de curata este apa de baut, pentru ca, atunci cand ploua, pana si mizeria din WC-urile oamenilor iese la suprafata", ne-a spus, la randul lui, Vasile Iordan, locuitor din zona. "Cuiul lui Pepelea" pare sa fie o statie de pompare a apei care functioneaza doar partial. O singura pompa, din cele doua construite pentru directionarea surplusului de apa catre un canal colector, nu face fata cresterii nivelului panzei freatice. Una dintre cauze este si lipsa de intretinere a acestei statii, dar si faptul ca acel canal de scurgere a fost infundat de localnici. Astfel, apa se reintoarce catre zona podului, iar locatarii sunt nevoiti sa scoata apa cu galetile la fiecare ploaie. Subprefectul Valentin Delcea, ca raspuns la cererile localnicilor, trimite o adresa catre Sectia de Drumuri Nationale Bucuresti Nord, in care specifica: "Se reclama faptul ca infiltratiile de apa sunt cauzate de stadiul mare de degradare a podului din comuna Afumati"(!?).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite