Anunţarea retragerii din Irak, pericol de atentate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pentru a grăbi retragerea. Situaţia este cunoscută la nivelul conducerii MApN, dar rezultatul a fost că cei aflaţi în teatrele de operaţiuni nu mai au voie să declare nimic în acest sens.Cum

pentru a grăbi retragerea. Situaţia este cunoscută la nivelul conducerii MApN, dar rezultatul a fost că cei aflaţi în teatrele de operaţiuni nu mai au voie să declare nimic în acest sens.
Cum retragerea nu a fost acceptată de CSAT, dar, practic, se află în dezbatere publică, este posibil ca irakienii să încerce să "ajute" la tranşarea situaţiei în cel mai scurt timp.
Atacurile teroriste de la Madrid, din 11 martie 2004, au influenţat, în mare măsură, decizia retragerii trupelor spaniole din Irak. La câteva zile după atentat, Partidul Socialist a câştigat alegerile împotriva conservatorilor, consideraţi responsabili pentru tragedia de la Madrid prin politica de susţinere a americanilor.
Execuţia ziaristului Enzo Baldoni, în septembrie 2004, dar şi moartea agentului secret Nicola Calipari, împuşcat de americani, în martie 2005, în timp ce acesta se întorcea din misiunea de eliberare a Giulianei Sgrena, au avut un puternic impact asupra opiniei publice din Italia. În ambele situaţii, atacurile teroriste sau răpirile au avut loc înainte de alegeri, după ce formaţiunile politice aflate în opoziţie au cuprins în platforma electorală şi retragerea trupelor din Irak.
Aşa cum este deja cunoscut, militarii italieni vor părăsi Irakul până la sfârşitul acestui an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite