Antreprenorul e un „intelectual tehnic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antreprenorul e un „intelectual tehnic“
Antreprenorul e un „intelectual tehnic“

Principalele caracteristici ale întreprinzătorilor din România sunt pregătirea superioară cu profil tehnic şi calificarea profesională, reiese dintr-un studiu prezentat ieri de Consiliul Naţional al IMM.

PORTRETUL ROBOT AL ÎNTREPRINZĂTORUI ROMÂN

Întreprinzătorul român este de regulă bărbat (67,5%), căsătorit (77%), are unul sau doi copii (60%) şi se ocupă de comerţ sau de producţie.

Potrivit cercetării, întreprinzătorii români au vârste între 36 şi 45 de ani. Autorii studiului au constatat o pondere foarte ridicată a întreprinzătorilor tineri (37,2%), care este superioară mediei europene, de 24%.

Din punctul de vedere al instruirii, persoanele cu pregătire tehnică deţin cea mai mare pondere (43% din total), devansând considerabil numărul întreprinzătorilor instruiţi în domeniul economic (23%).

Această situaţie reflectă diferenţele dintre România şi UE în ceea ce priveşte opţiunile populaţiei referitoare la natura pregătirii universitare. Astfel, în ţara noastră procentul persoanelor cu pregătire tehnică este cu aproximativ 60% mai ridicat decât în Uniunea Europeană. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite