Antraxul a bagat in tratament 132 de galateni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatile sunt in alerta maxima dupa ce s-a descoperit prezenta bacilului carbunos in zonele lovite de inundatii. In vreme ce la nivelul Prefecturii Galati s-a creat un comandament antiantrax,

Autoritatile sunt in alerta maxima dupa ce s-a descoperit prezenta bacilului carbunos in zonele lovite de inundatii. In vreme ce la nivelul Prefecturii Galati s-a creat un comandament antiantrax, numarul persoanelor identificate ca au intrat in contact cu zugravul rapus de antrax a trecut deja de suta. "Este vorba de 14 rude si vecini, 46 de persoane din spital si ambulanta si 72 de colegi de munca. Tuturor li s-a administrat tratament profilactic cu doxaciclina. O singura persoana a fost spitalizata pentru o reactie adversa la acest tratament, in rest nu au fost probleme. Nu am descoperit inca sursa de infectie si sunt sanse reduse sa ajungem la ea. Exista posibilitatea ca pacientul sa fi fost infectat pe cale aeriana sau cutanat", ne-a declarat dr. Mihaela Debita, seful Inspectiei Sanitare de Stat. Locuitorii cu cele mai mari sanse de imbolnavire sunt cei din satele Baltareti, Costi, Traian si Furcenii Noi.
Victima antraxului
Aici, firma la care era angajat Ioan Jinga ca zugrav a avut de executat lucrari de reparatii si igienizari la institutiile scolare. Inspectorii sanitari considera ca defunctul s-ar fi putut imbolnavi si cu ocazia lucrarilor prestate in timpul liber prin casele oamenilor. Victima antraxului a fost inmormantata duminica in conditii de maxima securitate, pornind pe ultimul drum intr-un sicriu inchis ermetic de personalul medical de la Medicina Legala si de la Serviciul de Anatomie Patologica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite