Antonescu: ”România nu trebuie să se comporte ca o colonie” în relațiile externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Președintele interimar, Crin Antonescu, crede că Traian Băsescu s-a lăsat folosit de cancelarul german Angela Merkel și că a reprezentat o "Românie pasivă" la masa deciziilor europene. "România nu trebuie să se comporte ca o colonie sau ca un subordonat", crede Antonescu.

"România a fost un partener foarte comod pentru alţii şi foarte puţin profitabil pentru ea însăşi. Nu m-a uimit reacţia dnei Merkel în favoarea lui Traian Băsescu. Cred că Băsescu e sincer un pretext, iar reacţia atât de puternică ţine de faptul că România se afla într-o situaţie foarte convenabilă pentru unii, pentru dna Merkel.", a spus Antonescu, într-un interviu la Realitatea TV.

Președintele interimar a adăugat că "România nu trebuie să se comporte ca o colonie sau ca un subordonat. Pe măsura atuurilor sale, are partea sa în acest dialog. Sigur, nu poate avea anvergura diplomatică a tărilor de care am vorbit, nici a Turciei. În acelaşi timp, România nu e o ţară oarecare. Cei care conduc să fie conştienţi că primordial e interesul românilor, asta nu e o formă de xenofobie".

Antonescu a mai spus că Gittenstein a făcut mereu declarații de sprijin pentru Băsescu, în momentele complicate ale președintelui suspendat și că l-a vizitat pe acesta la Ministerul de Interne, când a demisionat Rus.

"În momentul în care Gittenstein îi propune lui Philip Gordon drept societate civilă, Institutul de Politici şi Practici Creştine de pe lângă PDL, sau cum se numește, şi nu inserează Pro Democraţia, sau Transparency International, iar cei 4 jurnalişti selectaţi sunt categoric dintr-o singură parte, asta spune tot.", consideră Antonescu.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite