Antivirus fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antivirus fără bani
Antivirus fără bani

Gratuit nu înseamnă şi că eşti protejat împotriva ameninţărilor informatice pentru totdeauna. Producătorii oferă software-ul pe o perioadă limitată de timp. Softul gratuit nu vine cu toate opţiunile unui program plătit, acesta fiind mai degrabă un fel de mostră, care să te convingă că ai nevoie de acel produs şi, pe viitor, să îl cumperi.

În prezent, ameninţările informatice sunt cu 20% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De aceea, nevoia pentru implementarea unei soluţii de securitate se resimte tot mai mult în rândul utilizatorilor casnici, care sunt mai tot timpul conectaţi la internet. Mulţi dintre aceştia nu-şi protejează calculatorul din principiu, alţii pentru că încă nu au aflat de programe antivirus. Există şi o a treia categorie, a celor care consideră că astfel de programe costă mult.

Mostre gratuite

Pentru ultimele două categorii există o veste bună: sunt producători de programe antivirus care oferă software gratuit. Desigur, mulţi se vor întreba de ce această „favoare“ din partea acestora? Pentru că oricine vinde ceva are nevoie de promovare, iar softul gratuit nu vine cu toate opţiunile unuia care costă bani.

Acesta este mai degrabă un fel de mostră, care are menirea să te convingă că ai nevoie de acel produs şi, pe viitor, să-l şi cumperi. Există foarte mulţi producători de programe antivirus care oferă cu titlul gratuit, pe o perioadă restrânsă de timp, ­software-ul. Atenţie însă, gratuit înseamnă că instalezi un program care nu beneficiază decât de cel mult 50% din capacităţile unuia complet. Dacă ai deja instalat un program anitivirus, nu îl încărca şi pe al doilea. Scapi mai întâi de primul, apoi încerci noul program.

Numai pentru acasă

Poate cel mai cunoscut program antivirus gratuit este AVG. Acesta oferă protecţie antivirus şi antispyware esenţială pentru sistemele de operare Windows XP şi Vista. Este rapid, eficient şi nu solicită multe resurse. Îl puteţi găsi la adresa  www.free.avg.com. În 60 de zile de la instalare va trebui să te înregistrezi pe site, apoi vei primi un cod de activare a produsului care îţi va permite să îl foloseşti gratuit timp de un an.

Şi compania românească BitDefender oferă o versiune gratuită a antivirusului său. Adresa de la care poţi să descarci programul este www.bitdefender.ro/PRODUCT-14-ro/BitDefender-Free-Edition.html. Aici vei găsi, în limba română, informaţiile necesare pentru a instala acest program.

Sesiune de un an

Un alt antivirus gratuit este Avira, disponibil la adresa www.free-av.com. Avira oferă protecţie pentru e-mail, antispam, antispyware, firewall şi control parental. Un alt producător este Avast. Acesta îţi permite să foloseşti gratuit programul software, timp de un an, numai dacă îl vei utiliza pe computerul de acasă.

La adresa www.avast.com/eng/download-avast-home.html găseşti versiunea în limba română a acestui program. Panda Cloud Antivirus, disponibil la adresa www.cloudantivirus.com, protejează computerul atunci când lucrezi, te joci sau navighezi pe internet, fără să te deranjeze. Panda îşi actualizează singur baza de date şi nu te va deranja cu mesaje zilnice de reactualizare. 

Topul programelor antivirus

Există mulţi producători de programe antivirus care oferă software gratuit, însă nu toate sunt de instalat pe calculatorul personal.

Pentru a nu da vina pe criză, în cazul în care calculatorul s-a infectat, iată câteva programe gratuite mai interesante:

- AVG (Freeware şi Shareware)
- NOD32 (Shareware)
- Kaspersky (Shareware)
- Avast (Freeware şi Shareware)
- Avira (Freeware şi Shareware)
- Panda (Shareware)
- BitDefender FreeEdition

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite