Antiperspirante din plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transpiraţia excesivă este un inconvenient major, mai ales în sezonul cald. Prin hipersudoraţie, organismul nostru îşi reglează temperatura. Dacă deodorantul nostru nu mai face

Transpiraţia excesivă este un inconvenient major, mai ales în sezonul cald. Prin hipersudoraţie, organismul nostru îşi reglează temperatura.

Dacă deodorantul nostru nu mai face faţă, putem apela la tratamente cu antiperspirante din plante. Infuzia de busuioc este foarte eficientă. Din 10 frunze de busuioc şi o cană de apă clocotită obţinem o soluţie care rivalizează cu un bun deodorant. Bem astfel două căni pe zi, dar spălăm şi axilele cu o astfel de infuzie.

Uleiul de levănţică poate avea un efect garantat asupra efectelor transpiraţiei excesive. Vom amesteca cinci picături în doi litri de apă. Cu un burete înmuiat în această soluţie spălăm tălpile picioarelor, axilele şi abdomenul. Mirosul neplăcut se elimină, treptat, din tegument. Această terapie trebuie urmată cel puţin patru săptămâni.

În lipsa unor remedii naturiste, bicarbonatul de sodiu este un deodorant foarte bun. O linguriţă de pulbere se dizolvă în puţină apă. Cu această cantitate spălăm axilele şi ne asigurăm igiena timp de 24 de ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite